Politică

Mircea Geoană: „Nu vedem riscuri militare la adresa României, pentru că NATO îşi face treaba”

Secretarul general adjunct al NATO a vorbit în cadrul unei dezbateri organizate la Iaşi despre războiul declanşat de Rusia în Ucraina şi a spus că Moscova, ‘deşi nu are resurse şi nici intenţie să înceapă o confruntare deschisă, nu vedem riscuri militare la adresa României, pentru că NATO îşi face treaba’, însă Rusia continuă să desfăşoare un război hibrid total împotriva Occidentului.

Iată ce a spus acesta: „Asta nu înseamnă că Rusia nu desfăşoară, în timp ce noi vorbim, un război hibrid total împotriva Occidentului – şi cibernetic, şi dezinformare, şi intervenţie în alegeri, şi sabotaj, şi asasinat pe teritoriul Ucrainei. Acest lucru nu este în zona din Articolul 5 pe care îl avem ca elementul sacrosanct în vieţile noastre, fiind un element de mare mare preocupare. Trebuie să ne aşteptăm ca Federaţia Rusă să continue să fie foarte, foarte agresivă”

În opinia sa, întreaga politică de stat a Moscovei este organizată în jurul minciunii că ‘Occidentul doreşte răul Rusiei’.

„Rusia încearcă să subjuge un stat independent. Din păcate, Rusia se organizează pe termen mediu, în estimarea noastră, în jurul unui concept de competiţie şi agresivitate faţă de Occident, faţă de America, faţă de Europa, faţă de NATO. Şi nu doar acest război reprezintă o provocare pentru noi, ci faptul că întreaga politică de stat a Rusiei este organizată în jurul acestei imense minciuni că Occidentul doreşte răul Rusiei şi că dorim de fapt ca această ţară importantă să sufere. Nu este cazul. Statul rusesc se organizează în jurul acestui principiu şi economia Rusiei se modifică. Este o economie de război”, a mai spus Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, numirea recentă a unui nou ministru al Apărării dintr-un ministru care a condus economia rusească indică faptul Rusia se pregăteşte să aibă pe termen mediu o logică a economiei sale dirijată către acest război şi către confruntare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button