Politică

Mircea Geoană ne calmează: „Declinul economic al Rusiei se va accelera”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că pariul Rusiei de a investi aptroape jumătate din PIB pentru apărare este riscant, el adăugând că pe termen mediu declinul economic al Rusiei se va accelera.

Totodată, Geoană afirmă că Rusia şi-ar putea schimba strategia, acceptând eventuale negocieri de pace, dacă va constata că Occidentul nu a obosit în ceea ce priveşte sprijinul militar acordat Ucrainei.

Iată ce a spus acesta: „Există o disproporţie masivă de putere economică între Rusia şi Occidentul democratic. Rusia investeşte azi 40 la sută din PIB pentru apărare. Noi investim mult mai puţin, minim doi la sută, e regula NATO, dar fiind atât de numeroşi şi de puternici economic avem un buget cumulat de 1,3 trilioane de dolari pentru apărare. Avem 3,5 milioane de militari în ţările NATO. Aceştia sunt activi. Disproporţia de resurse între NATO şi Rusia este considerabilă. Ceea ce dânşii (ruşii – n.r.) fac, încearcă să îşi mobilizeze toate resursele şi energiile naţiunii pe scopuri militare. Pe termen scurt, acest lucru creează o problemă în Ucraina, dar pe termen mediu este nesustenabil. O naţiune care investeşte aproape jumătate din ceea ce produce pentru militari şi pentru război nu are cum să dezvolte tehnologie, inovaţie, să se ocupe de restul economiei. Pariul pe termen scurt este un pariu riscant, conducerea Rusiei l-a luat, dar pe termen mediu declinul economic pe care Rusia îl avea chiar înainte de acest război se va accelera”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Nu știe nimic dar se dă și el cu părerea.
    Încă Obama vorbea despre economia lui Putin ferfeniță..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button