Opinii

Ministrul Familiei Gabriela Firea nu demisionează: „Sunt credincioasă de când eram copil”

Ministrul Gabriela Firea a comentat mai multe aspecte, toate generate de declanșarea unui dosar al DIICOT privind felul de tratament din unele azile de bătrâni din zona Capitalei.

Ministrul Familiei este acuzată că știa de faptele petrecute în acele aziluri de bătrâni și nu a făcut nimic pentru a opri aceste lucruri.

Iată cum se apără aceasta: „Eu sunt o persoană religioasă încă de când eram copil, de când aveam câțiva ani. Ajung acum la vârsta mea să aflu că ar fi o rușine să port o cruciuliță, să spun un Doamne ajută. S-a ajuns prea departe”

Legat de unele speculații din presa centrală privind situația din dosarul privind tratamentele primite de bătrâni în azile, aceasta a afirmat că este vorba de o presă dirijată și că dacă are „si cea mai mică vină„ se va retrage din toate funcțiile publice.

„Dacă ancheta procurorilor va stabili că am și cea mai mică parte de vină privind aceste situații, eu voi face personal pasul înapoi din orice funcție publică. Nu mă cațăr în funcții publice, în vârf precum alții care nu au nicio zi de muncă dar ei intră direct pe funcții…Eu răspund pentru absolut orice am făcut, dacă am făcut ceva”, a mai spus aceasta.

Atac la Firea de la „omul BOR”

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a lansat un atac extrem de dur la adresa ministrului Familiei, Gabriela Firea. Fără să îi menționeze numele, Bănescu o acuză pe Firea de ”abjecție și cinism”.

Mesajul transmis de Vasile Bănescu:

„Monstruoasa banalizare a răului, dezumanizare și conștiință împăcată

Cruzimea este probabil fața cea mai hidoasă a omului pervertit, purtător de măști. Când toate cad, rămâne chipul dezgolit și hâd al cruzimii.

Când ea se manifestă în mod obscen față de bătrâni sau copii, maltratați ca și cum ar face parte din altă specie decât cea umană, avem de-a face în mod evident cu manifestarea insuportabilă a Răului absolut, lipsit de sens, deci absurd.

Surd la strigătele care imploră milă, hrană, apă.

Sa spui că nu știi ce se petrece într-un stabiliment public destinat unor persoane călcate în picioare de suferințe inimaginabile, deși ești cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe, a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută”, e proba supremă de abjecție și cinism.

Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate.

Realul creștinism e viu, agonic, pulsatil pe crucea răstignirii egoismului hrăpăreț, a egolatriei psihopatologice, a nepăsării cinice. El inspiră noblețe, care la rândul ei e milostivire, smerenie și bunătate care (ne) salvează”, scrie Vasile Bănescu pe Facebook.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button