ActualitateRecomandarea redacțieiȘtiri

Ministrul Energiei, chemat la Bruxelles pentru a discuta despre închiderea minelor și restructurarea Complexului Energetic Oltenia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că se va afla luni şi marţi la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni pe marginea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Complexul Energetic Oltenia are datorii istorice, fiind căpușat de mafia politică transpartinică. Prin Green Deal România este obligată să își închidă minele, astfel mii de angajați își vor pierde locurile de muncă. La Complexul Energetic Hunedoara doar s-a amânat pentru câteva luni probleme financiare grave care afectează compania.

„Noi ne-am asumat şi sprijinim Pactul Verde European, acel Green Deal, şi evident că facem paşi în această direcţie. Suntem în proces de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Eu luni şi marţi sunt la Bruxelles tocmai pentru a discuta şi acest lucru. Ne dorim ca, la Oltenia, dintr-un mix energetic bazat 100% pe cărbune, să avem la sfârşitul acestui proces de restructurare cărbune, gaz şi energie regenerabilă”, a spus ministrul Virgil Popescu, vineri, în cadrul unor declaraţii de presă.

El a venit la serviciu conducând maşina electrică a Ministerului Energiei. De regulă, ministrul foloseşte o maşină a SPP, care îl ia zilnic de acasă.

„Eu, când vin, (maşina electrică – n.r.) este deja la încărcat, tocmai pentru a putea pleca unde au nevoie. Colegii o pot folosi, fiecare dintre colegii noştri. Secretarul de stat (Niculae – n.r.) Havrileţ o foloseşte chiar foarte des. A fost o plăcere să conduc o maşină electrică astăzi. Am venit de acasă. M-am mai învârtit un pic, că am avut puţină treabă. Chiar e o plăcere să conduci o maşină electrică, nepoluantă. E un pic aşa, să zic, neobişnuit, că nu auzi zgomotul motorului, dar să ştiţi că merge foarte bine”, a mai spus Popescu.

Ministrul Popescu ne vorbește de energie verde și mașini electrice în timp ce românii nu bani nici pentru o Dacie în schimb ștabii de la stat se dau protectori ai naturii din mașini electrice ce costă zeci de mii de euro.

În decembrie, statul român a notificat oficial Comisia Europeană cu privire la planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia care include acordarea de ajutoare de stat.

Pe 5 februarie, Comisia Europeană a anunţat deschiderea unei investigaţii aprofundate a ajutorului de stat pentru restructurarea companiei.

CE Oltenia are nevoie de aprobarea Comisiei Europene până la finele lunii aprilie, pentru a primi ajutorul de stat care îi permite achitarea fără penalităţi a certificatelor de emisii de dioxid de carbon aferente anului trecut.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button