Magazin

Ministrul Educației are probleme cu matematica – Ligia Deca susține că 189 de școli din 180 încă au WC-ul în fundul curții

Ministra Educației, Ligia Deca, a spus că ,din 180 de școli cu toalete în curte cât erau în 2022 la începutul anului școlar, pentru 62 de școli s-au făcut lucrări ca să rămână fără latrină și au rămas, în prezent, 189 de școli cu toaletă în curte.

Întrebată de jurnaliști care este numărul de școli cu toaletă în curte cu două zile înainte ca elevii din țară să înceapă cursurile, Deca a spus că în ultimul an au fost rezolvate de pe listă 62 de școli, rămânând „la acest moment 189 de unități de învățământ cu grupuri sanitare neconforme

Amintim că cea mai recentă declarație despre numărul de școli cu toalete în curte a fost făcută de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, pe 23 august. „În acest an, avem 180 de școli cu toalete în curte”.

Cifra anunțată era similară celei declarate de fostul ministru al Educației, liberalul Sorin Cîmpeanu, în septembrie 2022: Anul trecut, aproximativ în aceeași perioadă, pe 31 august, ministrul Sorin Cîmpeanu declara că erau 306 școli cu toalete neconforme și că, după investiții pentru 126 de școli, mai rămân 180.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button