Politică

Ministrul de Externe susține că România va continua să sprijine Ucraina: „Sunt convins că Ucraina va învinge”

România va continua să susţină Ucraina „ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile”, a afirmat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la Odesa, unde a avut loc prima Trilaterală a şefilor diplomaţiilor de la Bucureşti, Kiev şi Chişinău.

„Am discutat, în mod evident, despre situaţia de securitate şi ne înclinăm în faţa curajului şi luptei eroice a poporului ucrainean. Am văzut ultimele veşti bune din teren, de pe front. Este esenţial ca acest război de agresiune să se încheie cu restabilirea suveranităţii Ucrainei asupra întregului său teritoriu. Spun şi acum, cu aceeaşi convingere, ceea ce am spus în toată această perioadă: sunt absolut convins că Ucraina va învinge.

România a fost din prima clipă alături de poporul ucrainean şi de Ucraina şi vom continua să sprijinim Ucraina ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile”, a spus şeful diplomaţiei române, potrivit unui comunicat al MAE.

El a adăugat că, de la declanşarea agresiunii ruse şi până în prezent, aproape 4 milioane de tone de cereale din Ucraina au fost exportate prin România către terţe pieţe, iar solicitările pentru tranzitul prin ţara noastră al grânelor ucrainene continuă să crească.

Potrivit lui Aurescu, discuţiile de la Odesa au abordat tema respectării drepturilor persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, inclusiv în ceea ce priveşte comunitatea românească din Ucraina.

1 comentariu

  1. Sa susțină Ucraina din salariu sau nu din bugetul de stat, el și toți ceilalți care pupa în cur pe ăștia ce vor globalizarea lumi și nu înțeleg ca fiecare țară în parte au cultura, au tradițiile lor, fiecare popor este educat într-un mod specific… Cum dracu poți amesteca toate ingredientele acestora și să-ți dea un numitor comun? Îți va rămâne mereu cu rest. Asa ca să se ducă dracului cu Ucraina cu SUA în frunte cu Ursula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button