Politică

Ministrul de Externe Luminiţa Odobescu avertizează: „Trupele ruse fac rău intenţionat civililor ucraineni”

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu a transmis, pe Twitter, că trupele ruse fac rău intenţionat civililor ucraineni şi vizează infrastructura critică a exportului de cereale.

Iată ce a declarat acesta: „Constant, trupele ruse fac rău în mod intenţionat civililor ucraineni şi vizează infrastructura critică a exportului de cereale. Acestea sunt crime de război. România şi comunitatea internaţională îi vor trage la răspundere în justiţie pe toţi cei vinovaţi”

Aceste bombardamente ruse de amploare – în număr de opt, potrivit ministrului – au început după ce Rusia s-a retras în iulie dintr-un acord ce permitea Ucrainei să îşi exporte producţia agricolă, esenţială pentru securitatea alimentară mondială.

În timpul nopţii, armata rusă a întreprins un nou bombardament împotriva portului Ismail situat la Dunăre. „13.000 de tone de cereale au fost distruse” în acest nou atac, a deplâns Kubrakov.

Rusia a afirmat că a „distrus” două nave militare ucrainene în Marea Neagră, în cele mai recente ciocniri maritime după ce Moscova s-a retras, la mijlocul lui iulie, din acordul privind exportul de cereale ucrainene.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button