Magazin

Ministrul Cercetării a rămas fără titlul de doctor – Teza sa de doctorat a fost respinsă de CNATDCU

Titlul de doctor al ministrului cercetării, Ivan-Bogdan Gruia, a fost invalidat de CNATDCU. Lucrarea lui Gruia a fost coordonată de Vasile Dîncu, senator PSD. Este una dintre cele mai mari rușini care se poate întâmpla în lumea academică.

Titlul de doctor al ministrului cercetării, Ivan-Bogdan Gruia, a fost invalidat de CNATDCU. Teza sa de doctorat nu a îndeplinit criteriile științifice și a fost respinsă, anul acesta, de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Anterior, ministrul cercetării își susținuse teza de doctorat în fața unei Comisii de doctorat de la Universitatea București. Această comisie, formată din profesori de la mai multe universități, recomandase să îi fie acordat titlul de doctor.

În urma analizei ulterioare, făcută de specialiști ai CNATDCU, decizia prin care i s-a acordat lui Bogdan Gruia titlul de doctor a fost invalidată.

Ministrul Cercetării, Bogdan Gruia, a confirmat pentru Newsweek România faptul că, de la Comisia universitară de doctorat, a primit propunerea de a deveni doctor. Gruia Ivan ne-a confirmat faptul că CNATDCU a invalidat decizia Comisiei universitare și că are un an pentru a-și corecta lucrarea.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button