Economie

Ministrul Boloș susține că România va ajunge la mâna FMI și riscă suspendarea fondurilor europene

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș recunoaște că România va ajunge la mâna FMI dacă nu adoptă reformele fiscale și celelalte măsuri menite să țină sub control deficitul bugetar.

Iată ce a spus acesta: „Chiar dacă sunt dur uneori, trebuie să spun adevărul. Am dorit să-mi dau demisia pentru că nu pot să avansez cu niciuna dintre măsurile discutate. Cu mare greutate Ministerul de Finanțe ține deficitul sub control. Vreau să spun apăsat că simulările făcut de CE pentru noi nu arată deloc bine. Deficitul bugetar ajunge la cote alarmante, ne-au spus ce ne așteaptă, suspendarea fondurilor europene, toate, și din politica de coeziune și din PNRR. Nu e o noutate. Să le suspende până intrăm în normalitate. Ticăie ceasul

Potrivit ministrului de finanțe, „avem 43 de miliarde de lei pe care trebuie să-i acoperim, să asigurăm finanțarea deficitului bugetar”.

Constatăm că există o diferență destul de consistentă între veniturile planificate și cele realizate. Dacă am avut 3, 4 miliarde de lei această diferență de venituri, acum am ajuns la 1,2 miliarde de lei. Fără măsuri ajungem la 6,87% din PIB deficit. Îmi este frică de rectificare”, a mai declarat Boloș.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button