Politică

Ministrul Agriculturii: „În România nu a intrat „niciun bob” de cereale ucrainene, acestea aflându-se doar în tranzit”

Florin Barbu susține că, din informațiile pe care le are, în România nu a intrat „niciun bob” de cereale ucrainene, acestea aflându-se doar în tranzit, iar dacă Marcel Boloș, colegul lui de la Finanțe, are alte date, ar trebui să ia legătura cu ANAF și Vama, structurile din subordinea sa.

Întrebat de ce atunci fermierii încă protestează, ministrul a răspuns: „Azi avem cu asociațiile de profil, reprezintă 8 – 9 milioane de hectare. Bineînțeles, vedem revendicările, probabil ei fac parte din acele asociați.

Asociațiile deocamdată au vrut decât dialog (sic), așa cum e într-un stat demociratic, Dacă revendeicările nu sunt realizate, atunci poți să mergi la protest… Cu asoicațiile vom discuta la ora 13.00 și sunt sigur că vom găsi rezolvare”.

Cât despre problemele semnalate inclusivde ministrul Marcel Boloș privind transportul cerealelor ucrainene, Florin Barbu a afirmat: „

Cred că dl Boloș ar trebui să-și cheme președintele Vămii. Eu am situația exactă a cerealelor care au tranzitat România și pentru care s-a solicitat licență de export. Noi avem act normativ prin care trebuie un sistem de licențiere între România și Ucraina. Acum nu sunt decât 2 – 3 solicitări de licențiere. În România nu a intrat un bob de cereale din Ucraina pentru că, prin actul normativ, prin Ordonanța prin care avem licențiere, singurii care pot aduce cereale în România sunt fermierii și procesatorii. Nu există așa ceva (intrare ilegală a cerealelor ucrainene). Dacă dl Boloș are alte informații, să trimită structurile subordonate – ANAF și Vamă. Eu nu am licențiere dată pentru export de cereale pe teritoriul României. Cerealele au făcut tranzit cu sigiliu și GPS. Ele s-au dus doar pe tranzit către alte state”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button