Economie

Ministrul Adrian Câciu este acuzat de colegii din PNL pentru gaura din buget – A supraestimat grav veniturile statului

Președintele Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților, liberalul Bogdan Huțucă sare în apărarea fostului șef al ANAF, Lucian Heiuș, care a demisionat din funcție, apreciind că acesta a fost mereu un bun profesionist, iar „execuția bugetară de la finalul anului nu va mai lăsa loc de interpretări politicianiste și necinste”.

Huțucă îl indică pe ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, care „la începutul anului a supraestimat grav veniturile statului și a subestimat grav cheltuielile”. „Asta înseamnă că responsabilitatea aparține 100% ministrului de Finanțe și nu echipei de la ANAF”, a spus Huțucă.

Liberalul consideră că cel mai corect este să vorbească cifrele, după scandalul și declarațiile politice apărute în media referitor la o așa zisă activitate deficitară a fostului șef ANAF, declarații care nu reprezintă decât o încercare a reprezentanților PSD „de a muta reflectoarele de la adevăratul vinovat”.

Liberalul și-a exprimat regretul că demisia lui Heiuș a fost urmată de numeroase mesaje mincinoase și necinstite care încearcă să afecteze cariera unui profesionist veritabil: „O selecție de diletanți, a căror singură calitate este carnetul de membru PSD, cred că vor reuși să ascundă adevărul sub preș doar pentru că țipă mai tare”.

Reamintim că Lucian Heiuș și-a anunțat demisia din funcția de președinte al ANAF luni seara, fără să-și justifice decizia. Potrivit informațiilor, premierul Ciucă s-ar fi aflat în spatele demisiei lui Heiuș, din pricina „găurii de la buget”. De altfel, nu doar Heiuș ar fi fost forțat să plece, ci și alți șefi de agenții și structuri guvernamentale.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button