Distribuți acest articol

Guvernul Cîțu și lista de miniștri din cabinetul său a reprezentat o luptă aprigă între grupurile de interese și factorii de decizie de la Cotroceni și Modrogan. În această luptă au intrat și lupii tineri de la USR-PLUS, precum și lista venită de la Budapesta cu oamenii uniunii maghiare ce reprezintă interesele lui Viktor Orban în România.

Alexandru Nazare, noul ministru al Finanțelor, a mai ocupat o funție de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii în dezastruosul guvern PDL Mihai Ungureanu între 9 februarie şi 7 mai 2012.

Lucian Bode este noul ministru al Internelor, el a mai ocupat ocupat o funcție de ministru al Economiei în Guvernul Ungureanu și mai nou a fost ministru al Transporturilor cu o activitate rușinoasă. Dl. Bode a reușit să taie panglica la mai multe crâmpeie de autostradă și să inaugureze metroul Drumul Taberei, proiect cu întârzieri majore și sume colosale de bani tocate de la bugetul de stat.

Nicolae Ciucă, noul dar vechiul ministru al Apărării este cunoscut ca un om de casă al președintelui Klaus Iohannis și omul ce servește interesele americanilor în România. Acesta a reușit să ofere mai multe contracte directe fără licitație tovarășilor săi de la Washington încălcând tratatele eurupene în domeniu. Ministerul Apărării condus de Ciucă a anulat cadrul legal pentru o licitație de circa 137 de milioane de euro cu offset 80% pentru sisteme de coastă cu rachete anti-navă. Noua achiziție a venit de la firma americană Raytheon (Patriot) și racheta Naval Strike Missile, dar bugetul propus a crescut major la 200 de milioane de euro, fără componentă de offset, fără asistență tehnică și nici măcar transport internațional asigurat pentru bateriile de coastă. Competitorul european MBDA, cel care se afla în pole position la licitația inițială, l-au acuzat pe dl. Ciucă că are o atitudine „părtinitoare” și „înșelătoare” și „distorsionează concurența”. Pentru banii trimiși la Washington dl. general Ciucă a primit o medalie de la ambasadorul SUA.

Sorin Cîmpeanu, fost și nou ministru al Educației, un dezastru pentru învățământul românesc. A fost cunoscut ca un apărător fervent al plagiatorilor (Victor Ponta), al imposturi în educație și bineînțeles un mare traseist politic. A reușit să se plimbe pe la 3 partide. Întotdeauna a fost dirijat și condus din umbră de stăpânul său dan Voiculescu.

Virgil Popescu la ministerul Energiei estu cunoscut mai degrabă pentru averea sa impresionantă decât pentru activitatea sa politică. S-a făcut remarcat prin anularea contractului cu chinezii pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și oferirea directă către SUA, să sperăm că nu avem un nou Bechtel. absolvent al Colegiului Superior de Securitate Națională și Colegiului Național de Apărare. Este absolvent al Colegiului Superior de Securitate Națională și Colegiului Național de Apărare, instuții din aripa SRI și controlate în trecut de odiosul general Gabriel Oprea.

Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, întotdeauna în funcții cheie, indiferent de cine a fost la guvernare. A devenit cunoscut după ce a reușit o mare victorie la Haga în lupta cu Ucraina pentru apele teritoriale din Marea Neagră. După câștigarea procesului noile ape teritoriale bogate în zăcăminte gazeifere din Marea Neagră au fost oferite fără licitație către firme din Ungaria și SUA.

Adrian Oroș, ministrul Agrigulturii, nu are mari realizări în cariera sa politică, dar dacă partidul te recomandă… În 2014, ANI l-a declarat în incompatibilitate pentru că în perioada 20 decembrie 2012 — 8 aprilie 2013, ar fi deținut, simultan, funcția de deputat și calitățile de asociat și administrator la firma Vet Aga Pet.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, doamna care a muncit numai la partid și la stat. Domnul Ludovic Orban o recomanda pe doamna Turcan ca o floare ce ce plimbă prin paturile liderilor PDL și PNL pentru funcții și putere.

Citește în continuare pe ANCHETATORII.RO


Distribuți acest articol