Jurnalistul Valeriu Nicolae a făcut o relatare amplă din seria ”România căpușată” pe pagina sa de Facebook, despre cei doi frați liberali de la Iași, Andrei și Alexandru Muraru.

Alexandru Muraru este acum în Parlament din partea PNL-ului. CV-ul a apărut după articolul din Libertatea deși este membru de mulți ani al consiliului de administrație (CA) de la Radio. Fratele domnului Muraru, Andrei, este consilier prezidențial și a fost și el membru al CA la Televiziunea Română, căci lucrurile astea se transmit în familie. Din 2005 până în 2009, Alexandru a fost consilier al primului ministru, lucru care, desigur, a permis fratelui Andrei să devină expert pe relații externe la Camera de Comerț în București imediat ce a terminat Istoria la Iași.

Pentru trei luni, căci apoi a trecut imediat și el consilier al primului ministru, că aveam guvern liberal meritocratic bazat pe frăție. În timp ce muncea zi și noapte pentru țărișoară la Cancelaria Primului Ministru, Andrei a devenit Expert și apoi Șeful Biroului de Cercetare la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (acum IICCREM) la București, iar în timpul liber făcea și un master la Iași. Între 2007 și 2009, în timp ce este Consilier al Directorului General la Arhivele Naționale, plătit de Cancelaria primului ministru, este, în același timp, și Șef al Serviciului de Investigații Speciale sau expert la IICCREM și începe și un doctorat la Iași pe o bursă pe fonduri europene pe trei ani, că doar se poate.

Minune, fratele plătit tot de la Cancelaria Primului Ministru scrie trei cărți în perioada în care se rupe și el în două pentru țărișoară și ia și el o bursă la fel ca fratele pe fonduri europene. Ambii frați, culmea, primesc și o bursă foarte generoasă, peste bursa de pe fonduri Europene pentru a studia la Institutul Holocaustului în New York, plus încă cel puțin o bursă de la colegiul New Europe.În 2012 Alexandru, cu zero experiență, devine, cumva, consilier al secretarului de stat la ministerul pădurilor, domnul Cozmanciuc, finul domnului Fenechiu, un om cinstit, baron de Iași, care a primit mulți ani de pușcărie.

Fratele devine, firesc, Președinte al IICCREM și apoi este numit în CA-ul de la Televiziunea Română, din motive de alergie la polen, căci altfel nu se explică. Apoi devine consilier al președintelui liberal. Alexandru devine și el Președinte de instituție de stat, Institutul Național al Patrimoniului, că doar nu este mai prost, și apoi este numit în CA-ul de la Radiofuziune, căci trebuie să mănâncă și gura lui.

Citite în paralel, declarațiile de avere și biografiile celor doi frați sunt siderante și o dovadă clară că situația celor doi Orban, unul șef al PNL-ului și celălalt fost ministru și acum consilier al președintelui pe salariu de ministru, nu este unică. Pe lângă slujbele lor, bursele lor, consiliile lor de administrație, cei doi frați Muraru predau și la universitate. Unul la Iași, altul la București. În 2019, Andrei a primit doar 191.177 RON de la stat. În 2021, cei doi frați vor primii de la stat cu mult peste 100.000 de EUR.

#haisictirPNL#Româniacăpușată