ActualitateMagazin

Mii de oameni înghesuiţi la o petrecere într-un aquapark din Wuhan, oraşul în care a apărut Covid-19 (FOTO / VIDEO)

Mii de persoane s-au bălăcit, la sfârşitul săptămânii trecute, la o petrecere dintr-un aquapark din Wuhan, unde au apărut primele cazuri de Covid-19. 

Imagini şi înregistrări video de la eveniment au fost publicate în online şi au făcut înconjurul lumii stârnind valuri de critici. 

În acestea se vede cum mii de chinezi se înghesuie în bazinele aquapark-ului „Maya Beach” şi dansează pe muzică electronică

„Maya Beach” şi-a redeschis porţile în iunie, este limitat la jumătate din capacitate, adică 15.000 de vizitatori şi oferă reduceri de 50% la biletele de acces, scrie presa locală, potrivit News.ro. 

Mulți internauți au fost indignați după ce au văzut poze și filmări, în contextul în care în prezent multe ţări se luptă cu pandemia de coronavirus. ”În felul acesta, putem provoca un al doilea sau un al treilea val epidemic! Este o prostie…”, a scris un internaut pe Twitter, mai notează sursa citată. 

Wuhan, metropolă cu 11 milioane de locuitori, este oraşul în care au apărut primele cazuri de coronavirus din lume, dintre ei cei mai mulţi bolnavi fiind vânzători la tarabele de la piaţa de peşte din oraş.

Oraşul a fost izolat în perioada ianuarie-aprilie, iar din luna mai nu s-au mai înregistrat cazuri noi de contaminare cu Covid-19. Potrivit Euronews, în urma a peste 10 milioane de testări care au fost realizate în iunie, care au ieșit negative, Wuhan a fost declarat „fără Covid” de autoritățile din China. 

 » sursa: ebihoreanul.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button