Internațional

Mesaj cu dedicație pentru România – Banca Mondială anunță că țările cu datorii mari trebuie să le achite

Țările cu datorii uriașe trebuie să găsească soluții în cel mai scurt timp, susține președintele Băncii Mondiale. România este cu un picior în groapă, a spus-o chiar fostul premier Florin Cîțu. Criza economică abia a început. Liderul Băncii Mondiale avertizează: e momentul să vă puneți centurile, pentru că după Paște vor urma scumpiri explozive la alimente.

Ungaria lui Orban cumpără Ardealul pe persoană fizică și juridică

Omenirea se înfruntă o catastrofă de proporții, a avertizat David Malpass, președintele Băncii Mondiale. Perspectivele negative cu privire la criza alimentară s-au acutizat de la debutul războiului din Ucraina.

Marius Lulea(AUR): coaliția PSD-PNL a dublat prețurile și apoi a pus 100 de lei la salariu.

„Este o catastrofă umană, ceea ce înseamnă că domeniul alimentar merge în jos. Totodată, devine o provocare pentru guverne, care nu pot face nimic în privința asta. Nu ei au creat-o, dar prețurile continuă să crească”, a declarat Malpass, într-un interviu.

Florin Cîțu va fi exclus din partid și va pierde toate funcțiile deținute

În viitorul apropiat, prețurile la alimente ar putea continua trendul ascendent. Se prognozează o creștere de aproximativ 37%, avertizează Banca Mondială, o evoluție nefericită ce va afecta sever în special populația cu venituri mici.

„Cei săraci vor mânca mai puțin, vor avea mai puțini bani pentru orice, cum ar fi taxele de școlarizare. Asta înseamnă că într-adevăr, este un fel de criză incorectă, pentru că cel mai puternic îi lovește pe cei mai săraci”, a mai transmis oficialul.

Scade încrederea românilor în guvern și crește în AUR

Malpass a mai subliniat că scumpirile vor viza un spectru larg, de la uleiuri, până la culturile de grâu.

Țările sărace ale lumii, cu mari datorii, vor suferi profund în perioada de criză economică, atenționează oficialul Băncii Mondiale.

„Asta este o perspectivă reală. Se întâmplă deja în unele țări, nu știm cât de departe ar putea ajunge. 60% dintre cele mai sărace țări sunt acum fie în dificultate de plată, fie prezintă un risc mare de îndatorare.

România se împrumută la dobânzi de 7 ori mai mari decât Ungaria.

Back to top button