ActualitateMagazin

Mergeți să vedeți filmul patriotic: Gata Oricând

Filmul „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului” (Partea întâi) a fost prezentat vineri seară, în premieră de gală, la Cineplexx Băneasa din Bucureşti, în prezenţa actorilor şi a echipei de producţie.

În dimineaţa zilei de 14 octombrie 1916, când un tânăr cercetaş descoperă că temuta armată germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu Jiu, îl anunţă în grabă pe comisarul oraşului Ioan Popilian şi, împreună cu câţiva poliţişti şi cercetaşi, ajutaţi de câţiva civili rămaşi în oraşul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea oraşului de inamic până la sosirea armatei române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar fi permis armatei germane să oprească retragerea armatei române. Un film după o întâmplare reală – se arată în sinopsisul peliculei.

Regia filmului a fost semnată de Sergiu Prodan şi Barbu Silviu Tripăduş, iar din distribuţie fac parte actorii Liviu Cheloiu, Emanuel Cercelaru, Robert Cercelaru, Cătălina Romaneţ, Daniel Nuţă.

„Regia şi imaginea au fost semnate de Sergiu Prodan, actualul ministru al Culturii din Republica Moldova. Nu era ministru atunci când l-am ales să colaboreze cu noi, am văzut filmul pe care l-a făcut acum vreo 10-15 ani, am zis când am văzut ce a făcut că el este alegerea pentru a face ‘Gata oricând!’, a acceptat, ne-am bucurat că a acceptat, după care a ajuns ministru fără să fi fost nicio legătură cu filmul”, a spus Barbu Silviu Tripăduş, la finalul proiecţiei filmului.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button