Magazin

Medic reținut pentru ucidere din culpă – Ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente

Un cunoscut medic chirurg din București este cercetat pentru ucidere din culpă, acuzat că ar fi uitat în abdomenul unei paciente o compresă.

Femeia de 73 de ani, din Dragomirești, a făcut septicemie după operație și a murit. Fiul ei a făcut plângere penală și cere ca medicul să fie tras la răspundere. Procurorii l-au chemat pe chirurg la audieri și l-au reținut în urmă cu puțin timp.

Potrivit procurorilor, operația s-a desfășurat la Institutul de Oncologie București pe 5 decembrie 2022. Deși intervenția chirurgicală părea că a decurs bine, fiul pacientei a observat că starea de sănătate a mamei se degradează rapid. Femeia a fost răpusă în final nu de boala de care suferea ci de septicemie, iar bărbatul a cerut autorităților să lămurească de la ce a pornit infecția.

La autopsie, medicii legiști au descoperit în abdomenul femeii un material sanitar lung de 30 de centimetri, numit în termen medicali „câmp steril”. Primul luat la întrebări de anchetatori a fost medicul chirurg care a operat-o pe femeie.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button