Distribuți acest articol

Marius Lulea, vicepreședinte AUR, susține că românii sunt muncitori, dar nu sunt valorificați în țara lor. Salariul minim oferit în momentul de față (1.386 de lei) nu te ajută cu absolut nimic, nici la muncă nu te poți prezenta cu acești bani, având în vedere că hainele, drumul și masa costă.

Vicepreședintele AUR cere un dialog cu USR pe tema subvenției publice, având în vedere că aceștia au clamat în nenumărate rânduri că vor reforme.

“Sincer nu văd cum cineva s-ar descurca oriunde în România fără un net de 2.500 de lei, asta cu scuzele de rigoare, că tot greu este. Dar 1.386 de lei cât timp partidele politice sifonează de la stat sute de milioane de euro?

Provoc pe cei de la USR să avem un dialog pe eliminarea sau cel puțin reducerea subvenției publice, dacă nu vor eliminarea ei, sau direcționarea unde considerăm. Fiți voi un exemplu, dacă ceilalți au opoziție la reformă. Dan Barna și Dacian Cioloș sunt dispuși să fie mai puțin pentru partide și mai mult pentru români?,” scrie Marius Lulea pe Facebook.

“Se plâng unii că românii nu muncesc… pe 1.386 de lei, că preferă ajutoarele sociale sau să stea fără venituri, în sărăcie.

Stați liniștiți, la 1.386 de lei stai în mai mare sărăcie având în vedere că hainele, drumul și masa costă, nu te poți prezenta oricum la un loc de muncă.

Câți dintre acești comentatori ar munci pentru acești bani? Nici unul.

Le place de la nivelul de salarizare de câteva mii de euro să aibă pe cineva să le crească copiii, să le tundă iarba, să le facă curat în casă, dar să le dea cât mai puțin, dacă se poate chiar 1.386 de lei. Dar nu, românii sunt puturoși, vor ajutoare sociale, nu vor să lucreze.

Afimațiile sunt false: românii sunt muncitori dar nu sunt proști. Este o bună vorbă la noi : ” decât să muncești degeaba, mai bine stai degeaba”.

De ce ar pleaca țăranul român de acasă, unde are tot ce îi trebuie, cât mai poate avea, ca să lucreze pe mai puțin decât obține din curte?

Dar românii muncesc, dar numai pe un venit corect. Noi am găsit permanent muncitori pe șantier și cât timp îi plătești corect se vor găsi. Și vorbesc de muncitori buni, care știu ce fac, dar pentru acest lucru trebuie să fie plătiți. Doar nu vă imaginați că se fac singure construcțiile din România. Asta cu oameni aduși de afară să știți că nu este regula pe șantiere ci excepția.”, susține vicepreședintele AUR, Marius Lulea.


Distribuți acest articol