ActualitateȘtiri

Marius Lulea(AUR): Opriți jaful! Dacă porturile din Olanda sunt profitabile și cele din România pot să fie

Din bugetul țării se pot plăti și salariile de 400 de euro ale minerilor și cele de 5.500 de euro ale președintelui României, sau de vreo 3.500 de euro ale premierului și miniștrilor.
Ce face acest guvern?

Își iau ei salariile nesimțite și nu dau banii la mineri și alți angajați în sistemul public. Frumos și solidar ar fi să dăm la fiecare din acești bani, chiar dacă ei se presupun că ar fi puțini, deși sunt clar mai mulți decât anul trecut.

Pe de cealaltă parte se mimează lipsa de performanță în sistemul public și după ce au căpușat companiile de stat sau au trimis banii făcuți la bugetul de stat, vin și spun că sistemul nu este performant și trebuie vândut.
Miza în realitate o reprezintă vânzarea unor active imobiliare importante, active de câteva miliarde de euro. Nu funcționarea acestor companii este problema, ci dorința unora de a pune mâna pe ce a mai rămas, un ultim val înainte ca AUR să vină la putere.
Vă spunem de pe acum că în 2024 aceste privatizări frauduloase vor fi anulate, nu vă băgați să cumpărați ceva ce nu poate fi vândut. Procuratura să cerceteze ce se ascunde în spatele acestor măsuri, iar patrioții din structurile de informații să acționeze. Toți cei care vă puteți opune din interior să o faceți, împiedicații să vândă avuția țării. Dacă porturile din Olanda sunt profitabile și cele din România pot să fie.

La Mintia situația este una catastrofală. Guvernul își propune să aducă curent electric din Ungaria și această termocentrală ce se poate retehnologiza îi încurcă. În schimb românii rămân fără locuri de muncă, se distruge mica economie locală, iar în case este foarte frig. Virgil Popescu, ministrul energiei, să țină termocentrala deschisă și funcțională. Dacă nu este în stare să aducă el noi focare pe bază de gaz metan, să lase termocentrala funcțională până vine AUR la putere că ne ocupăm noi. Luați banii din fondurile europene de care vorbiți și dați drumul la investiții. Nu mai mințiți oamenii că puneți panouri solare în munți că râd curcile de voi. Acestea fabrici au performanțe scăzute în România și anul își pierd din randament. Noi avem de făcut autostrăzi, spitale, mai avem de evoluat până ajungem la nivelul Germaniei ca să ne punem problema atât de complicate cum ar fi case de chirpici cu panouri solare pe ele.

Știm că nu sunt în stare să facă performanță, am văzut că nu au bune intenții și nu vor să ajute pe români, situația este greu de acceptat așa până în anul 2024.

Back to top button