Politică

Marius Lulea contrazice propaganda oficială: micro-centralele nucleare vor fi precum autostrada Bechtel

Vicepreședintele AUR, Marius Lulea, contrazice propaganda oficială de stat în privința micro-centralelor nucleare pe care le laudă Klaus Iohannis și guvernul său Ciucă-Ciolacu. Potrivit liderului AUR, micro-centralele nucleare sunt doar la stadiu de proiect și nu se vor construi niciodată, la fel ca autostrada Bechtel.

„Problema principală a micro-centralelor nucleare este că … nu se vor face. Noi avem două reactoare atomice la Cernavodă(reactoru 3 și 4) de care nu ne-am apucat, dar dorim să construim altele.

Aceste microcentrale vor fi precum autostrada Bechtel: vor costa foarte mult și nu le vom vedea niciodată.

Pe de cealaltă parte nu doar costurile de producție sperie, dar și cele de exploatare. Vom ajunge la mâna unor monopoluri existente la nivel mondial deoarece materia primă radioactivă nu este la îndemână oricui. Vom ajunge să producem curentul la prețuri mai mari decât cele de achiziție și apoi ne vom mira de ce suntem săraci: deoarece banii vor părăsi țara prin achiziția de material radioactiv.

Tehnologia atomică este în termeni reali cam… expirată. Cu acești bani am putea monta centrale eoliene și hidrocentrale, probabil și panourile solare ar avea un randament mai bun. Costurile inițiale ar fi similare dar nu am mai avea riscuri și costuri ulterioare, energia nu ar necesita importuri. Nu mai spunem că la un moment dat le-am putea produce în România.

Dar interesul unora este să ne factureze permanent, lunar, nu să ne vândă o singură dată. Așa este în afaceri. Iar despre americani nu poți spune că sunt proști, la afaceri chiar se pricep.”, a declarat Marius Lulea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button