Politică

Marius Budăi merge la Bruxelles – Ciolacu confirmă că va încerca salvarea pensiilor speciale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că încă mai este timp pentru finalizarea proiectului privind pensiile speciale în Parlament şi a adăugat că ministrul Muncii, Marius Budăi, se va duce săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a discuta pe această temă cu oficialii europeni.

El a fost întrebat dacă a primit raportul Băncii Mondiale cu privire la proiectul privind pensiile speciale.

Nu am primit niciun raport, nu mi-a făcut nimeni nicio prezentare. Am avut discuţii cu ministrul Muncii în fiecare zi în ultimele trei zile, cel puţin, şi în continuare o să am aceste discuţii. Presupun că domnul ministru, săptămâna viitoare, se va duce la Bruxelles şi vom veni totuşi cu ceva foarte clar.”

România poate pierde bani europeni deoarece PSD și PNL nu vor să renunțe la pensiile speciale. Banca Mondială a confirmat că această inechitate este o povară mare pentru bugetul statului. Comisia Europeană nu vrea să susțină oligarhia de la București prin aceste pensii speciale.

Amintim că România și-a asumat prin PNRR să taie pensiile speciale, dar liderul PSD a confimat că acest lucru nu este valabil pentru țara noastră.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button