Politică

Marcel Ciolacu susține că „pericolul extremist” îl poate opri doar PSD și PNL împreună

Sacrificându-și orgoliile politice pentru stabilitatea țării și coerența actului de guvernare, PNL și PSD au decis, după o lună de scandal, comasarea alegerilor.

Cei doi lideri ai coaliției, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au făcut anunțul creării acestui nou USL.

Premierul, la fel ca și colegul său de coaliție, este foarte convins că doar așa pot face față valului extremist care se profilează în România.

Iată ce a declarat Ciolacu: „Faptul că am decis această comasare nu este ceva împotriva democraţiei, ci un vot în plus pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă în fața românilor. Oricât am încerca să împachetăm cuvintele, este evident că numai cele două mari partide pot face faţă unui val extremist. Niciuna dintre cele două forţe politice nu se poate angaja singură în această luptă.

Este vorba de stabilitate, coerență, asumare şi drumul României. În trecut, România a mai luat astfel de decizii, atât PSD, cât şi PNL. Așa am intrat în UE şi în NATO. Acum, avem două obiective la fel de importante – intrarea în Schengen anul acesta şi, în 2026, România să fie membră OECD. Nu văd nimic nedemocratic să îţi asumi cu curaj nişte lucruri bune pentru români şi pentru România.

Lui i-a revenit misiunea de a anunța calendarul alegerilor din acest an. El a subliniat încă o dată că această decizie asumată astăzi este cea corectă pentru România.

El a adăugat că nu vede nimic neobişnuit ca predarea-primirea între actualul şi viitorul preşedinte să se desfăşoare într-o normalitate şi într-un calendar programat.

Premierul a precizat, răspunzând unei întrebări, că în cazul în care alianța nu va câștiga la europarlamentare 50%, va demisiona.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button