Politică

Marcel Ciolacu susține că a rezolvat pensiile speciale, dar legea promulgată de Iohannis NU taie pensiile speciale

An electoral la orizont. Guvernanții își amintesc de Educație și Sănătate. Despre pensiile speciale, Marcel Ciolacu susține că problema s-a rezolvat, trebuie să mergem mai departe. În realitate, legea pensiilor speciale NU taie pensiile speciale.

Iată ce a spus George Simion despre această lege: „Aţi spus aici poliţişti, militari care au pensii de 3.000 – 3.500 de lei şi teoretic ar fi speciali. Acelea sunt pensii de serviciu şi nu faceţi ce ar trebui să faceţi, nu tăiaţi pensiile nesimţite de 7.000, 8.000, 10.000 de euro. Cu asta avem a ne lupta şi asta trebuia să faceţi dacă voiaţi să vă luaţi rolul în serios”

Iată ce a spus Ciolacu: Altă veste bună este că reforma pensiilor speciale a fost promulgată. Este cel mai greu și mai important jalon din PNRR ăndeplinit în acest an, de care depinde încasarea a încă 3 miliarde de euro. Acum putem merge mai departe și avem nevoie vitală de bani europeni, de exemplu doar domnul ministru Grindeanu ne solicită și va primi astăzi 800 de milioane de lei din fondurile de rezervă ca să continue investițiile din domeniul transporturilor. De aceea este important să atragem și alte finanțări externe pentru construcția de autostrăzi.

Ciolacu a spus că se aprobă două strategii naționale: Cea de sănătate publică și cea de luptă împotriva infecțiilor nosocomiale, alocăm și sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacii, inclusiv cele 200 de milioane de lei pentru cheltuielile socilitate de spitale. În plus, corectăm o situație legată de medicii rezidenți care asigură gărzi. Completăm cadrul legal în vigoare astfel încât să acordăm și rezidenților indemnizații în funcție de numărul de gărzi efectuate

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button