Politică

Marcel Ciolacu scumpește mâncarea BIO – Daca mananci sănătos, ai bani, deci poți să plătești mai multe taxe

La ce esti bun tu, care mananci BIO? Pai vrei sa traiesti mult, sa iei pensie lunga, sa consumi bani de la buget, in loc sa ramana pentru pensiile speciale.

Pe masa Guvernului au ajuns ultimele variante de cresteri de taxe si impozite pentru a strange bani la buget. Potrivit unor surse guvernamentale, coalitia PSD-PNL va mentine TVA de 9% doar pentru alimentele de baza.

TVA –ul ar putea creste de la 9 la 19% pentru suplimentele alimentare, plimbarile de agrement, produsele BIO sau mancarea pentru animalele de companie, care s-a scumpit deja foarte mult. Vizate ar urma sa fie si manualele scolare, revistele, ziarele sau lemnele de foc, care au in acest moment un TVA de 5%.

In paralel, autoritatile vorbesc si de plata unui impozit pentru proprietarii care au locuinte a caror valoare depaseste, cumulat, 500.000 de euro. Oamenii ar urma sa plateasca un impozit de 1% anual.

Practic, daca aveti doua apartamente in valoare de cate 260.000 de euro fiecare, o sa platiti aproximativ 5.200 de euro impozit la stat. Sunt luate in calcul doar proprietatile din Romania, iar valoarea lor este stabilita de primarie.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button