Știrea Zilei

Marcel Ciolacu – pus cu botul pe labe: „Așteptăm să fim invitați de PNL pentru formarea unei majorități”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, după consultările de la Cotroceni, că așteaptă un semnal de la premierul desemnat. Liderul PSD a declarat că nu a existat până în acest moment discuții cu PNL, dar nu exclude ca în perioada următoare acest lucru.

Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier al României, fiind convins că PSD va vota.

„Cred că ați început cu un neadevăr, faptul că PSD are opțiuni. Eu cred că PSD nu are opțiuni, fiindcă PNL are o decizie că nu discută cu PSD. Nu cred că liderii PNL încalcă statutul. Nu există acest dialog până în acest moment privind formarea unei majorități. Conform Constituției, PSD a câștigat alegerile și atunci PSD nu poate face parte dintr-un guvern fără să aibă primul ministru desemnat din partea PSD.

În acest moment nu avem un candidat de prim ministru desemnat. În momentul în care vom avea un prim ministru desemnat, conform spuselor de ieri din Parlament, vom avea un dialog pentru formarea unei majorități și vom vedea ce decizii vom lua.

Cel mai stabil partid din România și cel mai responsabil este în continuare PSD. Dacă există opinii în interiorul partidului, mă mândresc cu acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu, după consultările de la Cotroceni.

Back to top button