Politică

Marcel Ciolacu promite pensii mai mari în 2024 – Legea vine la pachet cu creșteri de taxe și impozite usturătoare

Legea pensiilor a fost adoptată pe repede-înainte în Senat, întâi în comisia de muncă și apoi în plen, iar multe dintre amendamentele admise în comisia de muncă au fost ulterior respinse în plen. Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu și ministrul Finanțelor Marcel Boloș au lipsit de la dezbateri.

Un secretar de stat din Ministerul Muncii a anunțat că legea va avea un impact de 25 de miliarde lei anul viitor. Opoziția a încercat să afle de unde vor fi găsiți acești bani, dar niciunul dintre susținători nu a oferit vreo explicație.

Abia după ce au promis că anul viitor vor majora pensiile în două etape, liderii PNL și PSD caută și bani pentru asta. Și cu toate că încă nu îi au, PSD susține că la finalul anului 2024, majoritatea pensiilor vor fi cu 40% mai mari.

Liberalii nu se opun creșterii, dar cum Finanțele sunt conduse un ministru de-al lor, spun răspicat că nu sunt bani. Așa că le cer social-democraților să spună de unde vor face rost de 10 miliarde de lei ca să își respecte promisiunile.

Scandalul legat de majorarea pensiilor a plecat de la ministrul de finanțe, Marcel Boloș. Deși nemulțumirile dintre PNL și PSD au ajuns până la amenințări cu demisia, în fața camerelor, premierul Marcel Ciolacu a făcut un joc dublu și i-a ținut partea liberalului.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button