Recomandarea redacției

Marcel Ciolacu nu dorește suspendarea președintelui – Iohannis îl are la mână cu un dosar penal

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, la Antena 3, că nu va susține un eventual demers de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, anunțat de AUR în caz că va insista cu numirea lui Florin Cîțu în funcția de premier după ce Guvernul a picat în Parlament.

Co-președintele AUR, George Simion, a declarat, luni seara, la Antena 3, că dacă președintele Klaus Iohannis îl va nominaliza tot pe Florin Cîțu pentru funcția de premier dacă Guvernul o să pice în Parlament în urma moțiunii de cenzură, AUR va strânge semnături pentru suspendare.

DNA a deshis un dosar penal privind modul în care şeful PSD, Marcel Ciolacu, şi înca alţi 11 indivizi au primit titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluţia Română”. Ciolacu a primit certificatul de „luptator” la începutul anului 2019.

Marius Mioc, revolutionar autentic din Timisoara, a descoperit ca Ciolacu a obtinut acest titlu in conditiile in care numele sefului PSD nu apare pe lista celor care au solicitat, pana la data limita de 12 mai 2015, acordarea titlului.

Marius Mioc spune ca i-a cerut detalii lui Ciolacu despre aceste aspecte controversate, insa acesta nu i-a raspuns.

Este ciudat in acest caz ca Marcel Ciolacu nu apare printre cele 6546 de persoane care au depus, pina la data de 12 mai 2015, cererea de atribuire a noului titlu introdus de OUG 95/2014 de „luptator cu rol determinant”.

Marcel Ciolacu avea inca din anii ’90 certificat de „Luptator remarcat pentru fapte deosebite”. Diferenta fata de titlul pe care l-a obtinut in 2019, de „Luptator cu rol determinant in Revolutia Romana”, consta in faptul ca ultimul prevede si o indemnizatie lunara de 2.000 de lei.

El a declarat in decembrie 2019 ca nu a avut niciun beneficiu de pe urma titlului de „Luptator remarcat pentru fapte deosebite”, insa Recorder l-a prins cu minciuna.

Recorder a demonstrat ca Marcel Ciolacu a primit un hectar de teren in comuna Sapoca, in anii ’90, in baza titlului de revolutionar. Aceasta realitate rezulta dintr-un tabel cu revolutionarii buzoieni care au primit diverse beneficii din partea statului.

Informatia este confirmata de declaratia de avere pe care Marcel Ciolacu o depunea in anul 2008: terenul din Sapoca apare la categoria bunuri instrainate in ultimele 12 luni.

Intrebat punctual de acest teren, liderul PSD a raspuns doar atat: „Nu mai detin de foarte mult timp terenul la care faceti referire”.

Intrebat despre aspectele dubioase ale modului in care si-a obtinut titlul de „Luptator in revolutie cu rol determinant”, Ciolacu a spus: „Nu-mi faceti o vina pentru faptul ca n-am murit sau pentru ca n-am stat in casa de Revolutie. Sunt mandru ca am fost la Revolutie, nu am cerut niciun ban statului roman, dar nu ma faceti vinovat de lucrul acesta pentru ca nu va permit”.

Avănd în vedere toate cele spuse mai sus, Marcel Ciolacu este ferm convins de faptul că un asemenea demers, de suspendare a președintelui, va scoate la lumină faptele penale din acest dosar. Mai pe scurt, Klaus Iohannis îl are la degetul mic pe marele lider al PSD.

Back to top button