Politică

Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Iohannis: „Trebuie să continuăm relaţia cu spaţiul african”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că orice vizită externă pe care o efectuează şeful statului este una cu sens, subliniind, cu referire la turneul preşedintelui Klaus Iohannis în ţări africane din această perioadă, că relaţia ţării noastre cu regiunea Africii trebuie continuată şi pe baza lucrurilor bune rămase din comunism.

El a fost întrebat despre faptul că „unii” îi reproşează, în calitatea sa de premier, suplimentarea bugetului Administraţiei Prezidenţiale pentru aceste călătorii, pe care „mulţi nu le găsesc ca fiind cu sens”.

Iată ce a spus acesta: „În primul rând, eu nu cred că o călătorie externă a preşedintelui este una fără sens. Părerea mea e că trebuia să continuăm, totuşi, lucrurile bune rămase de la comunism, că lucrurile rele le ştim cu toţii. Noi ar fi trebuit să fim jucători în acel spaţiu unde eram respectaţi. În Africa aveam un fond extraordinar, trebuia până acum fructificat. E un pic cam târziu după 30 de ani, din neglijenţă”

Chestionat despre interesele României reprezentate de preşedinte în Africa, premierul a spus: „Nu ştiu, că nu s-a sfătuit cu mine preşedintele sau nu şi-a făcut agenda, pentru că, constituţional, preşedintele României are aceste prerogative pe politică externă”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button