Politică

Marcel Ciolacu îi asigură pe români: „În 2024 ne vom asuma din nou o astfel de coaliție largă”

Marcel Ciolacu susține, că social-democraţii sunt dispuşi să facă parte dintr-o coaliţie de guvernare şi după alegerile din 2024, dacă românii „vor considera că aceasta este calea”.

Iată ce a spus liderul PSD: „Ne-am asumat această coaliţie. Mergem până în 2024. Dacă românii, fiindcă ei sunt suverani, vor considera că aceasta este calea, ne vom asuma din nou o astfel de coaliţie largă.”

Pe de altă parte, românii au altă părere. Cum Parlamentul nu mai reflectă voința poporului, alegerile anticipate sunt necesare în această situație. PSD și PNL au scăzut dramatic în sondajele de opinie, semn că românii s-au săturat de asemenea alianțe.

România postdecembristă a arătat că Guvernele de Coaliție sunt o catastrofă. S-au dovedit neviabile, așadar, și Coaliții alcătuite din partide înrudite politic, ideologic.
Cum să supraviețuiască Alianțe între partide dușmane de moarte, care au exagerat bătălia politică pînă în marginea războiului civil și, lucru mult mai grav, și-au format electoratele în spiritul urii reciproce.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button