Politică

Marcel Ciolacu, chemat de AUR să prezinte creșterea taxelor în fața agricultorilor, constructorilor și micilor întreprinzători 

Preşedintele AUR, George Simion, nu e de acord cu pachetul de măsuri fiscale anunţat de Guvern şi îl cheamă pe prim-ministrul Marcel Ciolacu să prezinte măsurile fiscale în faţa agricultorilor, constructorilor şi micilor întreprinzători.

Iată ce a scris liderul AUR pe Facebook: „Îl chem joi pe Marcel Ciolacu să-şi prezinte măsurile fiscale în faţa parlamentarilor AUR. Şi a agricultorilor, constructorilor şi micilor întreprinzători”

Ministerul Finanţelor a publicat proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, pentru care Guvernul ar urma să îşi asume răspunderea în Parlament.

Acesta prevede impozit de 1% pe cifra de afaceri a IMM-urilor până la venituri de până la 60.000 euro pe an şi de 3% dacă veniturile depăşesc această sumă.

Guvernul a renunţat la impozitarea cu 16% pe profit dacă rata de rentabilitate trece de 30%. Scutirea de impozit în IT se menţine doar pentru venituri sub 10.000 lei brut şi se introduce plata CASS în agricultură, construcţii şi industria alimentară.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button