Politică

Marcel Ciolacu a pus gând rău tichetelor de masă – Premierul vrea să le elimine – Românii vor primi bani

Premierul Marcel Ciolacu spune că pachetul pe măsuri fiscale pentru care îşi va asuma răspunderea în Parlament va fi pus în dezbatere publică în această săptămână.

Reprezentanţii industriei HoReCa susţin că măsura va avea efecte negative asupra economiei. Aceştia menţionează, totodată, că „tichetele de masă nu sunt un moft”, ci „reprezintă o modalitate de protecţie a angajaţilor, care trebuie să mănânce la prânz”.

Iată ce a declarat organizația HORA: „Suntem îngrijoraţi de modul în care sunt anulate măsurile bune din România. Nu înţelegem măsura absurdă prin care s-a decis acordarea de tichete de masă şi în bani şi vă solicităm domnule premier Marcel Ciolacu să păstraţi tichetele de masă aşa cum sunt ele în România de peste 25 de ani, pe cardurile specifice de tichete pe care le folosesc deja peste 3 milioane de angajaţi.

Nu creaţi o situaţie riscantă în care să fie pusă sub semnul întrebării singura masă certă a 3 milioane de oameni! Cardurile de masă sunt acordate angajaţilor pentru a mânca la prânz, iar, prin modificarea pe care intenţionaţi să o faceţi, riscaţi să deschideţi o cutie a Pandorei şi să schimbaţi în mod dramatic destinaţia acestor bani, transformându-i în lichidităţi care vor ajunge în alte zone ale economiei, pe care acum încercaţi să le reglementaţi, cum ar fi jocurile de noroc”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button