Politică

Marcel Ciolacu a modificat legea – Vila lui Iohannis din Aviatorilor va putea fi renovată cu bani de la buget

În urmă cu patru luni, premierul Marcel Ciolacu a susținut în repetate rânduri că renovările la palatul din Aviatorilor, unde se speculează că se va muta Klaus Iohannis, sunt făcute cu banii RAAPPS.

Printr-o modificare recentă a legii, investițile de 7 milioane de euro în vilă vor fi suportate de bugetul de stat.

Pe 13 iunie, printr-o ordonanță de urgență, guvernul Ciolacu a completat legea de funcționare a Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) cu câteva articole.

Presa a remarcat faptul că prin aceste modificări, demnitarii care stau cu chirie în casele statului nu vor mai plăti utilitățile.

In realitate, miza ordonanței a fost de a finanța de la bugetul de stat, prin Secretariatul General al Guvernului (SGG) lucrările de investiții în valoare de 7 milioane de euro la imobilul din Bdul Aviatorilor nr 86. Mass-media a relatat că RAAPPS o pregătește pentru familia Iohannis, care ar urma să se mute după finalizarea mandatului prezidențial.

Investiție faraonică

Recorder a dezvăluit că pe Bulevardul Aviatorilor din Bucuresti, într-una dintre zonele exclusiviste ale Capitalei, a apărut un șantier învăluit într-o secretomanie totală. Imobilul este transformat în reședință pentru o singură familie, după cum scrie în autorizația de construire, iar suma pe care RA-APPS intenționează să o investească este de 7 milioane de euro numai pentru renovare și amenajare.

Liber la petreceri private în casele RAAPPS

Tot Recorder a dezvăluit că primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, și-a sărbătorit ziua de naștere în castelul Foișor, imobil construit de Carol I și administrat de RAAPPS. Legea de funcționare a Regiei spune că imobilul poate fi folosit de câteva instituții importante ale statului, nu pentru petreceri private.

Regia nu a răspuns colegilor de la Recorder cum a reușit să-și organizeze primarul de Sinaia ziua de naștere în casa statului.

Prin noua ordonanță, directorul Regiei a intrat în legalitate și nu mai poate fi tras la răspundere pentru faptul că a organizat chermeza primarului Oprea.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button