Politică

Mai mulți membri USR Bacău, conduși la sediul Poliției, după ce au împărțit pliante în afara campaniei electorale

Mai mulți membri USR Bacău, printre care deputatul Theodor Lazăr și șefa de cabinet a primarului Stanciu-Viziteu, au ajuns la Poliție, după ce în spațiul public au ajuns dovezi că împărțeau flyere în afara campaniei electorale. Amintim că membrii partidelor au avut dreptul până azi dimineață la ora 7.00 să facă campanie.

În urma sesizărilor din spațiul public, polițiștii IPJ Bacău i-au identificat pe membrii USR Bacău care împărțeau flyere după încheierea campaniei electorale. I-au condus la sediul IPJ, unde aceștia au refuzat să dea declarații.

Urmare a verificărilor efectuate cu privire la faptul că în zona centrală a municipiului Bacău mai multe persoane ar distribui materiale cu caracter electoral, comunicăm faptul că polițiștii băcăuani au identificat un bărbat, în vârstă de 56 ani, din localitate, care a prezentat un pașaport diplomatic, având calitatea de deputat al Parlamentului României, o femeie de 39 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, angajată a UAT Bacău şi un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitate.

Aceştia se deplasau pedestru pe strada George Bacovia, având asupra lor pliante, asemănătoare cu cele din imaginile apărute pe rețelele de socializare.

Persoanele identificate au fost invitate la sediul secției de poliție, unde au refuzat să dea declarații scrise.

Verificările cu privire la aspectele prezentate continuă, iar, în funcţie de rezultatul acestora, se vor lua măsuri legale dacă se impun.

Totodată, se va informa B.E.C. Bacău.

Menționăm faptul că rolul nostru este de a ne asigura de respectarea prevederilor legale, de respectarea legislației privind buna desfășurare a alegerilor electorale și, nu în cele din urmă, de a le garanta cetățenilor din județ un cadru optim pentru a-și exercita dreptul de vot.arată IPJ Bacău într-un comunicat de presă

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button