Economie

Mai așteptăm pentru măsurătorile pe Canalul Bâstroe – Sorin Grindeanu dă vina pe Bogdan Aurescu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că a trimis solicitare către Ministerul Afacerilor Externe (MAE) să discute cu autorităţile ucrainene despre transferul datelor măsurătorilor făcute de experţi ucraineni către autorităţile române.

Sorin Grindeanu a fost întrebat într-o conferinţă de presă, despre măsurătorile făcute pe Canalul Bâstroe. “Suntem în situaţia următoare. În 18 aprilie noi am transmis Ministerului român de Externe solicitarea de a discuta pe canale diplomatice cu autorităţile ucrainene despre transferul datelor măsurătorilor efectuate de experţii ucraieneni către noi. Noi am solicitat către MAE să transmită mai departe pe canale diplomatice această solicitare către ucraineni. Suntem în situaţia în care aşteptăm din partea MAE un răspuns.

El a precizat că aceste date vor fi interpretate şi transmise şi altor structuri ale statului român. 

Autorităţile române şi cele ucrainene au convenit, în 3 martie, în prima întâlnire tehnică referitoare la canalul Bâstroe, ca România să înceapă măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din 15 martie.

Tot atunci, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu se declara convins că autorităţile române vor primi, într-un final, acordul părţii ucrainene privind integralitatea măsurătorilor şi pe canalul Bâstroe şi pe restul de canal Chilia.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button