Distribuți acest articol

Fostul Ministru al Mediului, Costel Alexe, ar fi primit drept mită 300 de metri cubi de cherestea de la mafia lemnului din Suceava. Șeful Consiliului Județean Iași este anchetat de DNA pentru că ar fi primit mită tablă și alte bunuri.

”Ironia sorții face ca respectiva cherestea să provină din defrișări ilegale. Mai concret, în timp ce în spațiul public, Costel Alexe era un aprig luptător împotriva defrișărilor ilegale de păduri, în spatele ușilor închise el ar fi primit mită tocmai cherestea provenită dintr-o astfel de operațiune.

Lemnul provine din cantoanele silvice Dragoșa și Crăci, fiind tăiat ilegal în totalitate, afirmă aceleași surse”, informează Newsmoldova.

Lemnul a fost transportat la sediul firmei SC. TRANS LUKY SRL din SUCEAVA pentru a fi debitat, ulterior fiind transportat la ranch –ul de la Iași al președintelui CJ Iași, Costel Alexe.

”Afacerea” derulată în vara anului 2020, a fost făcută prin intermediul secretarului de stat de la Ministerul Mediului, Gelu PUIU și a primarului comunei Vatra Moldoviței, Virgil SAGHIN.

Potrivit unor surse, primarul Virgil SAGHIN, i-ar fi cerut la rândul său administratorului SC. TRANS LUKY SRL, Luchian VASILE să se ocupe de comanda fostului ministru liberal, Costel ALEXE.

Reamintim faptul că SAGHIN este implicat și în situația angajării chelneriței la Apele Române.”

Cei de la Legea Codrului afirmă că Luchian Vasile face parte dintr-o grupare mafiotă ce defrișează ilegal pădurile Bucovinei.

Costel Alexe a negat informațiile apărute în presă.


Distribuți acest articol