LUPTA DE VEACURI A ROMÂNILOR PENTRU UNITATE NAȚIONALĂ
Distribuți acest articol

Moto: ”Unitatea națională fu visarea iubită a voievozilor noștri cei viteji, a tuturor bărbaților noștri cei mari, care întrupară în sine individualitatea și cugetarea poporului … „

Nicolae Bălcescu

                Între munții Slovaciei și Dunăre, Tisa și Nistru s-a aflat Geția(Dacia), pământ de legendă binecuvântat de Dumnezeu. Marii istorici ai lumii cum sunt William Schiller, Harold Harman, Maria Gimbutos, au ajuns la concluzia, pe baza cercetărilor făcute, că acest pământ este leagănul omenirii.

Pheronicos din Heracleea și poetul Pindar au adus argumente că zeii s-au născut la hiperboreeni, adică pe teritoriul Geției (Daciei). Primul rege al geților a fost Atlas, fiul titanului Iapetus, care la rândul său era fiul lui Geea și Uranus. În timpul domniei regele Atlas a introdus primele legi din lume – Legile Belagine. Atlas a fost căsătorit cu

Pleione, fica lui Oceanus (Marea Neagră). Pe tărâmul mirific al Geției a fost localizată grădina Hesperidelor îngrijită de cele șapte fete ale lui Atlas și Pleione, numite atlantide sau pleiade. În această grădină exista pomul vieții prezent pe ștergarele și velințele românilor. Tot pe teritoriul Geției s-a aflat Colhida, regiunea unde Iason și argonauții au venit să caute lâna de aur. In anul 15 e.n. poetul Ovidius exilat la Tomis, îi scria regelui get Cotiso: „ … tu și poporul tău sunteți scoborâtori din zei”.

Cea dintâi carte a lumii – Biblia – amintește că primul eden de pe pământ a fost udat de fluviul Pison în țara Havila (prin anagramare, valahia). Aici se găsește cel mai pur aur de pe Terra. Celelalte două raiuri amintite sunt: Ghihon în țara Cuș, pe Nil și Hidechel în răsăritul Asiriei între Tigru și Eufrat. Aceste amănunte l-au îndemnat pe Papa Ioan Paul al – II-lea să spună că România ”Este Grădina Maicii Domnului”.

Țara Geției (Daciei) a fost străbătută de Sfântul Andrei unul dintre cei mai apropiați apostoli ai lui Iisus Hristos. Timp de douăzeci de ani a umblat să propovăduiască religia creștină. Geția a fost una dintre primele țări creștinate din lume.

Regii Daciei – Burebista, Deceneu, Comosicus, Scorilo, Duras Durpaneus și Decebal – au luptat pentru apărarea granițelor ei. Imperiul Roman a reușit să cucerească Dacia în urma a două războaie 101 – 102 și 105 – 106. Dacii au luptat cu mult curaj, dar au fost înfrânți. Decebal s-a sinucis de teama de a nu cădea în mâna inamicilor.

 » Citește întreg articolul în magazinul istoric 1859.EU


Distribuți acest articol