Distribuți acest articol

Lulea Marius, vicepreședintele AUR, a reacționat la informația din spațiul public cu privire la o posibilă numire a lui Florin Cîțu la BNR. Ludovic Orban a confirmat că a existat o înțelegere între el și premierul Florin Cîțu. La mijloc ar fi fost un nou mandat de președinte al PNL pentru Orban și funcția de guvernator la BNR pentru Florin Cîțu.

Florin Cîțu guvernator la BNR? Asta spune Ludovic Orban că era înțelegerea.
Așa ceva este de neconceput, nu pot crede în o așa decădere a funcției de guvernator.

Cum să îl dai jos pe Isărescu, cu toate defectele lui, să îl pui pe Florin Cîțu?

Unii se joacă cu statul român.

Vreau să vă spun că aveam o părere proastă despre ce se întâmplă în administrația publică și în politica din România înainte de a intra în așa-zisa viață politică. În ultimele 6 luni am înțeles multe, dar partea cea mai rea este că situația la nivel central este cu mult mai gravă decât puteam concepe și decât crede lumea. Calitatea factorului politic este mai slabă decât orice vă puteți imagina, principalul sport este fuga după combinații și ciolan, iar România nu este guvernată ci doar administrată de inerția instituțională.

Dacă astăzi am scoate toți miniștrii și secretarii de stat, specialiștii din administrație ar face o treabă cu mult mai bună. Politicienii au gândire de vasali, cred că tot ce vine de la partenerii internaționali este obligație, deși aceștia își urmăresc doar propriul interes, nu cel românesc.

Cumva asta este vestea bună, înseamnă că se poate cu mult mai bine.
România merge totuși datorită calității excelente a mediului privat, ce trage Țara în sus, a românilor care sunt muncitori, dar, și aici probabil mulți veți acea altă părere, a administrațiilor județene și locale care trag și ele cât pot de guvern ca să cârpească ce au în teritoriu. Sigur, este o afirmație generală.

Florin Cîțu s-a împrumutat cu 25 de miliarde de euro numai în 2020. Voi vă dați seama ce calamitate ar fi cu el la BNR? Omul ar fi în stare să își printeze singur bani sau să și-i verse în conturi.

Domnilor de la USR, domnilor de la PSD, nu se poate să girăm așa ceva. Cum a putut concepe conducerea PNL o așa înțelegere? Aici nu este o frăție, românii ne-au dat votul ca să facem bine, nu să ne numim între noi pe funcții. Trebuie să învățați să puneți oameni competenți pe posturi și să îi lăsați acolo.

Între timp, PSD să lase retorica anti-AUR și anti-USR, românii vor ca Florin Cîțu să plece. Românii îl detestă și pe Klaus Iohannis, nu vă mai lăsați mințiți, nu mai are putere, este o bună ocazie să vă desprindeți de ei după blatul la prezidențiale. Vedeți ultima postare a președintelui și veți înțelege cât de mult îl urăsc românii. Voi puteți să vă prăbușiți cu el, sau să respectați pe cei care v-au ales. S-au făcut greșeli, haideți să nu le repetăm.

Constituțional nu doar Cîțu ar trebui să plece, inclusiv Iohannis ar trebuie să își lase postul. Mandatul său este câștigat necinstit pe un blat, pe combinații, românii nu îl mai vor acolo.
Mai rezistăm noi 3 ani cu un așa președinte? Aș vrea să știu opinia voastră. Cred că vremea compromisurilor a trecut.” scrie Marius Lulea pe Facebook.


Distribuți acest articol