Distribuți acest articol

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a declarat că afirmaţia fostului lider PNL Ludovic Orban potrivit căreia strategia de colaborare dintre liberali şi social-democraţi era de mult pusă la cale de preşedintele Klaus Iohannis, este “o fantezie”.

El a precizat că Orban, aflat într-o nouă carieră politică găseşte tot felul de explicaţii.

Dîncu a fost întrebat, luni seara, la Profit News, ce părere are despre afirmaţia fostului preşedintele PNL, Ludovic Orban, conform căreia strategia de colaborare cu PSD era de mult pusă la cale de preşedintele Klaus Iohannis pentru ca el să devină premier, iar social-democraţii să aibă preşedintele după alegerile din 2024. 

“Este o fantezie. Sigur că domnul Ludovic Orban, acum într-o nouă carieră politică, făcând un refresh politic, găseşte tot felul de explicaţii. Ajunge să ne gândim cum s-a comportat domnul Iohannis cu PSD în această perioadă. Dacă s-ar fi gândit vreodată că ar trebui să facă sau să aprobe la un moment un guvern PSD cu PNL, cred că ar fi avut un alt discurs timp de şapte ani. Într-un fel sau altul, îi va fi destul de dificil să accepte această situaţie sau cred că apare ca un soi de inconsecvenţă. Este o fantezie. Nu ne-am gândit la aşa ceva. Şi pe noi ne-a surprins că s-a rupt această alianţă (n.r. PNL – USR) înainte de a se naşte pentru că a durat doar nouă luni şi nu a apucat să se nască cu adevărat”, a precizat Dîncu.

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, consideră că preşedintele Klaus Iohannis este autorul moral a întregii crize politice din România, începând din data de 1 iunie, când Florin Cîţu a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL. Orban mai este de părere că întregul scandal, precum şi alianţa cu PSD se datorează dorinţei lui Klaus Iohannis de a ajunge premier după anul 2024.


Distribuți acest articol