10 august 2018
Distribuți acest articol

Lucian Bode, ministrul afacerilor interne, cel care a coordonat acțiunile jandarmilor în timpul protestelor din 10 august 2018, naște mici certuri între membrii partidelor aflate la conducere.


Astfel că, senatorul USR PLUS, Gheorghiță Mîndruță, ia trimis o interpelare ministerul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în care îi cere acestuia să răspundă la câteva întrebări. Parlamentarul este secretar al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat.

“10 august 2018 rămâne în istoria democratică a României recente una dintre cele negre zile, iar cetățenii sunt încă marcați de evenimentele petrecute acum mai bine de 2 ani. În tot acest timp, răspunsul autorităților cu privire la cele întâmplate întârzie, iar responsabilii nu sunt trași la răspundere în niciun fel, nici măcar moral”, spune Gheorghiță Mîndrută.

În acest context, comandantul operațiunilor Jandarmeriei București din 10 august 2018, Laurențiu Cazan, a fost numit inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, în condițiile în care acesta este pus sub acuzare de către DIICOT tocmai cu privire la faptele petrecute atunci și la represiunea Jandarmeriei în cadrul acelor evenimente.

Senatorul USR PLUS solicită, în baza legii 544/2001, să i se răspundă la mai multe întrebări.

1. Cine și când a luat decizia numirii domnului Laurențiu Cazan în funcția de inspector șef?

2. Când v-a fost adusă la cunoștință dumneavoastră, în calitate de ministru, această numire?

3. Care sunt măsurile pe care le aveți în vedere în legătură cu această numire?

Sursă text: ziare.com

Sursă foto: ro.wikipedia.org


Distribuți acest articol