Știrea Zilei

Lucian Bode are obrazul gros – critică tocmai sistemul pe care-l conduce: „Sistemul s-a degradat de la an la an”

Ministrul de Interne, ca de fiecare dată, promite măsuri concrete în sistem. Lucian Bode a anunțat într-o conferință de presă că procesul de recrutare a polițiștilor va fi „reanalizat”, după cele două tragedii petrecute săptămâna trecută – accidentarea mortală a unei fetițe pe trecerea de pietoni, de către un polițist, și moartea unui șofer de microbuz din Bolintin Vale. 

Bode a vorbit despre „putregaiul” din sistem și despre cârdășia angajaților MAI cu interlopii.

„Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Pe cât de necesar, pe atât de riscant în unele situații. (…) Suntem obligați să recurgem la această procedură de recrutare din sursă externă pentru a depăși deficitul uriaș de personal din MAI, sunt aproape 30.000 de funcții. Vom pune accent pe recrutarea de specialiști în cadrul MAI în acțiunile de recrutare din sursă externă”, a declarat Lucian Bode.

Decizia vine după ce un polițist din București a lovit pe trecerea de pietoni două fete, iar una dintre ele a murit.

Despre imaginea în care polițistul verifica dacă fetița este moartă cu piciorul spune că este „la fel de șocantă ca accidentul în sine și de neconceput”.

În cadrul conferinței de presă, Bode a tratat și cazul de la Bolintin Vale unde locuitorii au protestat timp de mai multe zile care a fost lovit cu o piatră în cap, pe 9 ianuarie. Șeful IPJ Giurgiu a fost înlocuit din funcție la o zi după debutul protestelor.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button