Recomandarea redacției

Lovitură pentru politicienii români – Declaraţiile pe proprie răspundere de necolaborare cu Securitatea să fie RELUATE

Adriana Săftoiu, fost purtător de cuvânt Administraţia Prezidenţială, a declarat, marţi, în direct la România TV, că ar vrea să fie reluate declaraţiile pe proprie răspundere de necolaborare cu Securitatea, în contextul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că fostul preşedinte Traian Băsescu a fost colaborator al instituţiei comuniste.

„Nu am nicio bucurie. Îi doresc foarte multă sănătate domnului preşedinte şi pentru prima dată mărturisesc că acum o lună, chiar cu o zi înainte de congresul PMP, am vorbit cu preşedintele Băsescu şi urma să ne întâlnim la o cafea. S-a întâmplat pur şi simplu să nu poată. Mi-a spus că are nişte probleme şi că urmează să ne întâlnim. Practic, n-am rămas cu preşedintele Băsescu într-o relaţie contondentă chiar după acea carte.

Personal, sunt uşor surprinsă de tot ceea ce se întâmplă.

Ştii ce mă surprinde cel mai mare? Oamenii aceia care ne-au păcălit pe noi toţi, inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu. Cartea despre care vorbeai nu este o carte despre Traian Băsescu. A fost o carte despre sistemul pe care l-am văzut.

Sistemul despre care spuneam acolo că principalii oameni din politică pe care îi selectează sunt cei vulnerabili. Oameni vulnerabili din clasa politică pe care îi păcălesc că acea vulnerabilitate a fost ştearsă. Ăsta e adevărul. Ce mă surprinde e că noi toţi vorbim despre Traian Băsescu (…) Unde sunt aceşti oameni care ne-au păcălit şi pe noi şi pe Traian Băsescu? Şi nu doar pe el!

Haideţi să ne amintim! Dan Voiculescu, înainte de a primi acea decizie a instanţei, a avut de trei ori certificat de bună purtare. Traian Băsescu de două ori! În sensul că nu a fost colaborator.

Eu acum ceea ce mi-aş dori foarte tare ar fi să reia de la capăt această decizie asupra clasei politice de necolaborator. Aş vrea ca fiecare declaraţie pe care a dat-o fiecare pe propria răspundere că nu a fost colaborator cu Securitatea de atunci să fie reluată. Tare îmi e că vom avea extrem de multe surprize!”, a declarat Adriana Săftoiu.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button