Politică

Lovitură pentru Ciolacu – greii PSD din Moldova, ciuruiți de justiție – trimiși în judecată, fugiți din țară, trafic de influență

Greii PSD moldoveni, ciuruiți de justiție: în super-anul electoral 2024, Moldova, fief tradițional social-democrat, îi pune mari probleme liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Ionel Arsene, fostul lider autoritar al PSD Neamț și ex-președinte al Consiliului Județean, se ascunde după avocați în Italia, de unde speră să nu fie adus în România pentru a face închisoare.

Arsene a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov la șase ani și opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Însă el nu a ajuns într-o închisoare din România fiindcă a fugit în Italia, iar autoritățile române încearcă acum să-l aducă înapoi în țară.

Avocații săi descriu autorităților italiene sentimentele pe care le încearcă acum fostul președinte al Consiliului Județean Neamț.

„Nu are încredere în ceilalți și nutreşte resentimente față de ei pentru că a fost tratat nedrept. Sensibilitatea lui îl face să se simtă ușor rănit.

Buzatu, șpagă de 1.250.000 de lei

Nici fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, pesedistul Dumitru Buzatu, nu se simte mai bine.

Tribunalul Vaslui a decis, chiar azi, începerea judecăţii în cazul lui Buzatu, acuzat de luare de mită, şi în ceea ce-l priveşte pe expertul Radu Judele, hotărârea nefiind definitivă.

Decizia vine după ce, la sfârşitul lunii aprilie, instanţa a dispus îndepărtarea de la dosar a unor mijloace de probă constând în înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice.

Instanţa a cerut DNA să precizeze dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei. În acest caz, Ministerul Public şi-a menţinut dispoziţia de trimitere în judecată.

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.”.

Primarul de Botoșani și-a angajat amanta

PSD are probleme și la Botoșani: primarul social-democrat al municipiului, Cosmin Andrei, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul angajării amantei.

PSD îl susține pentru un nou mandat, deși procurorii anticorupție au început ancheta din februarie, iar presa a scris despre suspiciunile că a vrut să aranjeze un concurs pentru a-și angaja amanta.

Primarul Cosmin Andrei ar fi fost denunțat la DNA de soțul amantei, șofer de TIR. Acesta l-a putut înfunda pe primar fiindcă păstrase subiectele de concurs pe care primarul le pasase amantei, ca să treacă un concurs de funcționar public.

Percheziții în biroul șefei CJ Botoșani, Doina Federovici

Procurorii DNA au percheziționat, la finalul lui 2023, birouri din Spitalul Județean din Botoșani, dar și din Consiliul Județean, acolo unde au verificat și biroul președintelui Doina Federovici. De asemenea, au fost percheziții și la sediul PSD Botoșani.

Potrivit unor surse din Justiție, procurorii investighează angajările pe șpagă la spitalul județean, unde se plătea între 200 de euro și 15.000 de euro. Spitalul este subordonat, legal, Consiliului Județean și, de facto, este controlat de Federovici.

Actuala președintă a CJ Botoșani este cea care l-a propulsat pe Marius Budăi în funcția de ministru al Muncii și l-a numit pe finul ei, Angel Călin, fost lăcătuș mecanic, la conducerea spitalului județean Botoșani.

Până în prezent, Federovici nu a fost pusă sub acuzare.

Oprișan, bogat și fără influență

În Vrancea, deși confruntat cu numeroase scandaluri referitoare la averea imensă și nejustificată a mamei, Marian Oprișan, fostul „baron” pesedist al județului, nu mai are influența de altădată.

Acum vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, după ce a deținut șefia județului între 2000 și 2020, Oprișan nu este nici președinte al filialei județene social-democrate.

La șefia CJ Vrancea va candida Nicușor Halici, șeful PSD Vrancea din 2022.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button