Distribuți acest articol

Liviu Iulian Simion este președintele Patronatului Societăților din Construcții. Acesta a declarat în cadrul unui interviu că sectorul construcțiilor este unul de importanță națională deoarece 1 miliard de euro cheltuiți în acest domeniu antrenează 8 miliarde de euro din alte domenii.

„Sectorul construcțiilor este unul foarte important pentru economia națională. Aceste sector asigură dezvoltare economică pe orizontală și pe verticală, antrenând și alte sectoare economice importante cum este cel metalurgic, al cimentului, transporturi și multe altele.

La un miliard de euro cheltuiți vizibil în sectorul construcțiilor, alte opt miliarde sunt antrenate în alte sectoare ale economiei naționale.

Sectorul construcțiilor a mers bine în pandemie. Sectorul a mers bine spre foarte bine deoarece se lucrează izolat, nu se intră în contact cu posibil persoane contaminate.

În perioada de criză s-au făcut angajări.

România a avut de terminat proiecte în anul 2020 și abia spre sfârșitul anului statul a mai redus din investiții.

Sectorul privat are un rol important, în anul 2020 s-au finalizat aproximativ 50 000 de locuințe, mai mult decât în anul precedent” a declarat Liviu Iulian Simion.


Distribuți acest articol