Distribuți acest articol

Guvernul Cîțu este aspru criticat de Liga Studenților Iași pentru controversata decizie de a tăia gratuitățile pentru studenți. Studenții afirmă că această subvenție este de sub 0,0…% și se așteptau ca guvernul să taie pensiile și bugetele supradimensionate de la anumite companii de stat.

📢 Liga Studenților din Iași se opune deciziei actualei coaliții de guvernare de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul în vederea scăderii deficitului bugetar și solicită Guvernului demararea de consultări cu reprezentanții studenților în această chestiune.

💸 Este scandalos faptul că în loc să propună o soluție fezabilă pentru limitarea pensiilor speciale sau a instituțiilor supradimensionate care consumă resurse de la bugetul de stat fără să aducă vreun beneficiu social proporțional, actuala coaliție de guvernare lovește în studenți într-o perioadă dificilă în care nu au existat măsuri remediale reale pentru tineri.

📊 În realitate, impactul bugetar al gratuității pe cale ferată pentru studenți este foarte redus, fiind de 0,0189% din PIB în 2018, de 0,025% în 2018, de 0,025 în 2019 (anul în care s-au dat cele mai multe subvenții de până acum), respectiv de 0,012% din PIB în 2020.

👇 Detalii aici:
https://cutt.ly/guvernul-ia-de-la-studenti-in-loc-sa-taie-din-pensiile-speciale


Distribuți acest articol