Politică

Liderii PNL, acuzați de propriul partid: „Nicule, tu ești frate cu Marcel. Marcel nu e frate cu tine „

Stenograme incendiare din ședința Biroului Politic Național al PNL. În ciuda votului în favoarea angajării răspunderii guvernului Ciolacu pe măsurile fiscal-bugetare, lideri ai partidului au formulat critici dure legate de faptul că PNL ar fi devenit o anexă a PSD.

Nu mai puțin de 20 de președinți județeni au luat cuvântul și i-au criticat pe Nicolae Ciucă și Marcel Boloș la ședința, de duminică, de la Vila Lac.

Unul dintre cei care și-au exprimat vehement nemulțumirea legată de relația cu PSD a fost europarlamentarul Vasile Blaga.

Nicule, o să ne fie dor de 10%, dacă vom continua așa. Nicule, tu ești frate cu Marcel. Marcel nu e frate cu tine,” a afirmat Blaga.

„Asta sunt, nu o să mă schimb. Dacă e vreo discuție, acilișea sunt”, a spus Ciucă.

Și Alexandru Nazare, fost ministru PNL al Finanțelor, s-a declarat împotriva faptului ca PNL să susțină măsurile economice propuse de PSD.

„Este o crimă ca Partidul Național Liberal să bage taxe pe proprietate. Aceasta nu este o dezbatere economică, este o dezbatere politică, trebuie să ne consultați. Eu nu o să fiu de acord cu aceste măsuri”, a spus Nazare.

„Dar bugetul l-ai votat?”, l-a întrebat Ciucă.

„Nu, că nu a fost discutat în partid, nimic nu se discută în partid”, a reproșat Nazare.

Rareș Bogdan a mers și mai departe, criticând și el dur relația cu PSD:”PNL nu e ruda săracă a PSD. Rupem căruța”. 

Florin Cîțu a avut chiar un schimb de replici tăioase cu liderul liberalilor. „Ai grijă cum vorbești!”, l-a avertizat Cîțu pe Ciucă, care i-a spus: „Scuză-mă, mă!”.

“Revolta” contestatarilor lui Nicolae Ciucă din PNL s-a încheiat însă rapid. În ședința de astăzi a BPN, după supunerea la vot a procedurii angajării răspunderii Guvernului pe măsurile de echilibrare bugetară, doar patru liberali au votat împotrivă. Restul liderilor PNL au votat în favoarea acestei soluții.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button