Opinii

Laptopul lui Hunter Biden sau despre conspirația tăcerii

Dezvăluirile legate de afacerile lui Hunter Biden, fiul președintelui american, publicarea datelor din așa-zis-ul laptop, uitat la reparații într-un service din Delaware, nu există pentru presa română. Cum ar fi fost să se publice relatarea lui Marin Preda că un țăran a văzut la grădina zoologică o girafă? A privit-o, preţ de câteva ceasuri, a examinat-o cu mirare, din coarne până în copite, iar la sfârşit a tras concluzia: “Aşa ceva nu există!”

România liberă” a preluat ieri dezvăluirea, apărută în The New York Post, că George Maior, în timpul mandatului său de ambasador, l-a contactat pe Hunter Biden, pentru a-l ajuta pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu să scape de închisoare. Ulterior, fiul președintelui s-a dus în România, nu înainte de a-l informa pe tatăl despre acțiunea pe care o avea în vedere.

Hunter Biden

Temerea mea că există o înțelegere la nivel înalt între Kremlin și Casa Albă mai primește zilele acestea încă un argument.

Revenind la ceea ce nu se relatează, nu înseamnă că nu există, trebuie să le reamintim cititorilor că din teoria comunicării publice se știe că spirala tăcerii este acea acțiune, în care cei cu opinii minoritare se închid în sine și nu se confruntă cu majoritarii, posedați de adevăr.

Dar despre conspirația tăcerii există mai multe păreri. Rol, acțiune, misiune și mister.

Laptopul lui Hunter Biden aduce probe ale corupției la nivel înalt

În zilele războiului cu Ucraina, cine scrie sau comentează despre acțiunile ilegale ale lui Hunter Biden este catalogat putinist. Se închide cercul. Biden – corupt? “Așa ceva nu există!” – exclamă tefeliștii care cereau o “’țară ca afară.” Victoria Nuland, trimisa de Joe Biden în România, încă de pe vremea când era vicepreședinte american, pentru a institui plenar – vorba marxistului – lupta anticorupție, n-a existat decât în imaginar?

Jurnaliștii mainstream se fac că nu văd subiectul. Nu doar Google România a coborât știrile legate de faimosul scandal laptop-ul lui Biden, ci și cel din SUA.

desen de Ștefan Popa Popa’S

Celebrul jurnalist american Tucker Carlson, de la Fox tv, a făcut aceeași constatare: girafa nu există. Casa Albă refuză să comenteze despre subiect. Oficialii americani tac chitic. Și în acest caz nu se instituie în grandilocvența șuie conspirația tăcerii.
Marin Preda nu face știri, cum nici întâlnirile lui Hunter Biden cu zeci de oameni de afaceri de pe mapamond, pentru a se face miliardar, nu-s de importanță capitală pentru media aservită producătorilor de tunuri de război. Nu mă refer, intenționat, la dealerii de table zburătoare, care deși sunt plătite, nu ajung la cumpărător.

Hunter Biden – un fel de Nicu Ceaușescu, dar cu puteri galactice

S-a instituit omerta în cazul Biden jr? Dacă scrii despre el, m-a atenționat un fost coleg de liceu, vei dovedi că ești omul rușilor. Nu zău? Rolul jurnalistului independent este să relateze și dacă pisica este mâncată de șoareci, indiferent de proprietarul felinei. Sigur că informația: “pisica prinde șoareci” nu este o știre, dar că fiul președintelui american Biden a luat bani de la la ruși nu e o informație de publicat?

În leatul stigmatizării, a spune adevărul e un afront curentului general. Staborul care a instituit planetar adevărul din post-adevăr dă sentințe prin cozile de topor aciuite pe rețelele sociale, non-stop, ca duty-free-urile online.

Twitter a interzis recent distribuirea datelor din cloud-ul lui Hunter Biden, hăcuit de unii, pe motiv că sunt date personale. O liniuță trasă de năzdrăvanul fiu de președinte, în acompaniamentul „creștinelor” asiatice, într-un ritual al închinării la un joint sau folosirea prostituatelor ucrainience nu sunt informații de interes public? Dar că directorul firmei de consultanță a lui Biden jr a s-a întâlnit de treizeci de ori cu Biden senior, în timp ce era vicepreședinte, nu e de livrat publicului?

Autocenzura și noua ordine mondială interzice publicarea datelor din cloud-ul sau computerul personal al fiului președintelui american, în cele mai democratice state ale lumii. Dar asta nu înseamnă că girafa din povestea lui Preda n-a existat în realitate.

„Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici și uzine!”

„Ghile ești cu rușii!” decretează în cor doi liberali, foști colegi de partid, încă de pe vremea când mai speram la un liberalism în stare să ne aducă și nouă capitalismul mult visat.

Nici dezvăluirea, potrivit căreia Hunter Biden a luat bani de la un oligarh rus, căzut în dizgrația lui Putin, nu interesează? Că a făcut lobby pentru firma fostului președinte al Columbiei să obțină mai multe contracte? Sau că a fost în consiliul de administrație al Burisma, firmă ucraineană, acuzată de corupție? Publicul nu trebuie să știe că Hunter s-a întâlnit cu un miliardar chinez și apoi a intervenit tatăl pentru contractele lui? Dar că prințul moștenitor al Serbiei a făcut lobby pentru repararea palatului regal, iar după venirea lui Biden senior la Belgrad, guvernul Vucic a alocat milioane de dolari familiei regale, nu e de știut?

Tefeliștilor li se ascund evidențele, de teama deprimării psihologice

Tefeliștii, aprigi cântători ai refrenului “Vrem o țară ca afară!” nu trebuie să se dumirească? Să-și limpezească opiniile și să nu mai dicteze verseturi din pedagogia urii?
Încă din campania electorală din SUA, care a avut loc în 2000, se cunoaște acuza formulată de Donald Trump că Hunter a luat două milioane din banii lui Putin, prin intermediul primarului Moscovei. E adevărat sau fals?

Dar dacă e adevărat? De ce mult hulitul Vladimir Putin nu pune probele pe masă să-l desfințeze pe principalul inamic din războiul din Ucraina, Joe Biden?

Ori alegația e falsă, ori asistăm la o farsă planetară. Biden către Putin: “fă-te că lupți, iar oligarhii noștri, buni sau răi, hăcuiesc banii omenirii!” Nu săriți! E doar o ipoteză.

Vocile lumii

Tucker Carlson

Moderator Fox tv

Tucker Carlson este un comentator politic american conservator care găzduiește emisiunea politică de noapte Tucker Carlson Tonight pe Fox News din noiembrie 2016. Carlson a devenit jurnalist în anii 1990, scriind pentru revista The Weekly Standard

“Povestea adevărată nu este că Hunter Biden a fost un nebun căruia îi plăceau prostituatele și fetele minore, deși pare să fie adevărat. Povestea adevărată este că familia Biden făcea afaceri cu guvernul chinez,” a scris Tucker Carlson pe twitter. Mai mult, a îndemnat săptămâna trecută americanii să caute pe google Hunter – cocaină și vor vedea că nu există. „Au cenzurat totul. Ei te urcă, ei te coboară,” a spus Carlson.

sursă: romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button