Politică

Klaus Iohannis: „Viitorul democratic al societăţii noastre trebuie apărat constant”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Europene a Comemorării Victimelor Stalinismului şi Nazismului şi a Zilei Naţionale a Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului că instituţiile statului, dar şi cetăţenii trebuie să conştientizeze permanent că viitorul democratic şi european al societăţii trebuie apărat constant.

Iată ce a declarat acesta: „Gândurile noastre se îndreaptă astăzi către victimele regimurilor totalitare din România şi din întreaga Europă. Îi onorăm pe cei care au avut curajul de a se împotrivi ororilor, riscându-şi viaţa pentru aspiraţiile lor de libertate, pace şi securitate. Comemorăm 84 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, act care punea bazele unei alianţe toxice între cele mai necruţătoare două regimuri ale timpului, cel nazist şi cel sovietic, şi care crea circumstanţele declanşării celui De-al Doilea Război Mondial, marcând astfel destinul Europei Centrale şi de Est pentru următoarele decenii.

El a amintit că, din nefericire, Europa este astăzi, din nou, martoră a creşterii curentelor extremiste, iar democraţia trebuie apărată şi consolidată prin educaţie, zi de zi.

„Democraţia trebuie apărată prin acţiunile noastre şi consolidată prin educaţie, zi de zi, pentru că doar trăind în democraţie putem avea garanţia că viaţa, demnitatea, drepturile şi libertăţile sunt consacrate ca principii fundamentale, pe care statul este pe deplin angajat să le protejeze.„, a declarat Iohannis.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button