Știrea Zilei

Klaus Iohannis se crede șeful de succes al unui stat eșuat

Astăzi, 5 octombrie 2021, Guvernul Florin Cîţu va pica la Moţiunea de cenzură. E atît de sigur, încît trecerea Moţiunii de cenzură nu va fi o ştire. Va fi o ştire dacă nu trece şi Guvernul Florin Cîţu va rămîne la Palatul Victoria.

„Pentru ţară în primul rînd. Dar şi pentru PNL şi pentru Klaus Iohannis. S-a invocat de către George Simion, liderul AUR, al unui partid aflat într-o ascensiune fulminantă, că nu ştiu ce deputat PNL ar fi încercat să cumpere un parlamentar AUR, ca să nu vină la Moţiunea de cenzură. Dacă aşa stau lucrurile, parlamentarul respectiv ar trebui dat afară din PNL..

Ipoteza contrară – adică supravieţuirea Guvernului Cîţu – nu vreau s-o iau în considerare. Atît de proastă e pentru ţară.

Nu iau în considerare nici ipoteza unei desemnări a lui Florin Cîţu ca premier. Nu cred că Klaus Iohannis e atît de iresponsabil încît să-l desemneze pe Florin Cîţu.

Nu mai spun ce dezastru ar fi pentru Klaus Iohannis rămînerea lui Florin Cîţu în fruntea Guvernului.

Ca orice siguranţă arsă, un Florin Cîţu premier ar lăsa să treacă toată ura împotriva Puterii spre Cotroceni.

Tot ce-am scris mai sus se bazează pe ipoteza unui comportament lucid, inteligent, responsabil al lui Florin Cîţu, al liderilor PNL, al lui Klaus Iohannis.

În postdecembrism au fost multe situaţii în care calculele întemeiate pe comportamentul raţional al politicienilor au fost infirmate.

De aceea, repet, în final, luîndu-mi măsuri de precauţie pentru a nu mă dovedi un fals profet:

Ipoteza mea se bazează pe ceea ce cred c-ar trebui să fie un comportament responsabil de oameni în toate minţile.

Nu uit însă învăţătura care spune că Dumnezeu le ia minţile oamenilor, cînd vrea să-i piardă.”, spune Ion Cristoiu pe cristoiublog.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button