Klaus Iohannis s-a decis – Suntem gata să găzduim o prezență militară crescută pe teritoriul nostru

Președintele Klaus Iohannis a declarat că situația tensionată de la granița Ucrainei și consolidarea masivă a prezenței militare a Rusiei în regiunea Mării Negre afectează securitatea internțaională. Din această perspectivă, România trebuie să fie pregătiă pentru orice scenariu, iar țara nostră e pregătită să găzduiască o prezență aliată sporită.

“Azi am făcut o analiză completă a situației de securitate din regiune, inclusiv din punct de vedere al implicațiilor militare, economice și energetice, dar și din punct de vedere al migrației necontrolate, pentru că avem 600 km de graniță cu Ucraina.

Criza de securitate creată de Rusia nu e doar despre Ucraina și nici doar despre securitatea europeană, ci este despre securitatea întregului spațiu euro-atlantic, de aceea este important ca la nivelul NATO și UE să dăm dovadă de unitate și solidaritate,” a declarat Iohannis, la finalul ședinței CSAT.

Șeful statului a precizat că în contextul în care consolidarea masivă a prezenței militare a Rusiei în regiunea Mării Negre reliefează posibilitatea folosirii forței împotriva Ucrainei, consolidarea prezenței aliate pe flancul estic, inclusiv în România, e foarte importantă pentru stabilitatea regională și securitatea NATO.

“Măsurile luate de NATO pentru flancul estic este un răspuns eminamente defensiv față de amenințările din regiune. Salut mesajele clare transmise de președintele Statelor Unite și cel al Franței despre disponibilitatea celor 2 țări de a-și spori prezența în țara noastră. Suntem gata să găzduim o prezență aliată crescută pe teritoriul nostru”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

Nu uita să distribui acest articol!
Previous post Cîțu nu înțelege de ce România s-a împrumutat la dobânzi uriașe: „Riscăm să ajungem pe mâna instituțiilor internaționale”
Reuniune de urgență a NATO în urma atacului blitzkrieg realizat de talibani în Afganistan Next post Rusia face propagandă falsă în România: prezența trupelor NATO aici este redusă și firească