Politică

Klaus Iohannis reamintește poporului: „Solidaritatea României față de Ucraina a rămas de neclintit”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, la Palatul Cotroceni, un discurs cu prilejul primirii șefilor de misiuni diplomatice, a șefilor oficiilor consulare și a directorilor Institutelor culturale românești cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Iată ce a declarat acesta:

Au trecut mai bine de 18 luni de la declanșarea războiului de către Rusia, iar solidaritatea României față de Ucraina a rămas de neclintit. Am primit peste 5,7 milioane de ucraineni, am coagulat eforturi umanitare internaționale de anvergură, am facilitat tranzitul a peste 22,5 milioane de tone de produse agricole ucrainene prin România.

Acestor eforturi li se alătură sprijinul politic puternic acordat Ucrainei la nivelul Uniunii Europene și al NATO, demersuri fără precedent în planul dreptului internațional, precum și angajamentul nostru pentru continuarea izolării Moscovei și combaterea impunității Rusiei.

Vom continua să sprijinim multidimensional și cuprinzător Ucraina, atât timp cât va fi necesar.

Totodată, vom continua să fim alături de Republica Moldova, grav afectată de război, prin asistență financiară, expertiză și sprijin politic fără precedent, în edificarea unui parcurs european ireversibil, dar și în construcția unui stat sigur și prosper, pentru toți cetățenii săi.

Prioritatea momentului constă în obținerea deciziei politice de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova și Ucraina.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button